Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
24 Квітня 2015

ПІД ПРИЦІЛОМ – ВОДІЇ-НЕЛЕГАЛИ

Витіснити нелегальних перевізників із кам’янецьких автошляхів – завдання, над яким продовжують працювати інспектори ДАІ та Укртрансінспекції. Минулої п’ятниці вони провели черговий рейд.

ДАІшники проінспектували перевізників. На нелегалів не натрапили

Як пояснює інспектор з технагляду ВДАІ м.Кам’янець-Подільський Дмитро ТАЇНЧУК, затримати водія-порушника можна лише «на живця»:

– Ми підсаджуємо свою людину і фіксуємо момент передачі грошей. Інакше важко довести, що водій перевозив пасажирів не за «спасибі». Зазвичай нелегали виправдовуються, мовляв, зі мною їхав кум, брат, сват, а пасажири підтверджують цю байку.

У легальних водіїв, які мають пакет необхідних документів і сплачують податки, відбирають заробіток переважно нелегали з Чернівців, Хмельницького, Тернополя та й Кам’янеччини. На пасажирів вони полюють на вул.Північна, перехресті Князів Коріатовичів і пр.Грушевського, поблизу автовокзалу. Щоп’ятниці спритні водії не нехтують під’їжджати під гуртожитки місцевих вишів.  

Зі слів головного спеціаліста відділу держконтролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті Укртрансінспекції Олега ГОЛОВАТОГО, з початку року було складено два протоколи за керування транспортним засобом без ліцензійної картки та ще два – за перевезення пасажирів без неї.