Неділя, 28 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

ПАМ’ЯТЬ, ПРИМИРЕННЯ І ПЕРЕМОГА

ПАМ’ЯТЬ, ПРИМИРЕННЯ І ПЕРЕМОГАКам’янеччина відзначила 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі.

•У Кам’янці-Подільському, у сквері Танкістів, два дні поспіль відбувалися пам’ятні заходи. 8 травня під час відзначення Дня пам’яті і примирення, сквер оточили живим ланцюгом школярі, а біля монументів провели флешмоб. 9 травня відбулися традиційні урочистості до Дня Перемоги. Програма, насичена дійствами, дозволила по-новому осмислити минулі події.

Напередодні річниці Перемоги міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ традиційно відвідав вдома родини ветеранів. Він завітав до інвалідів війни Юрія СОЛОВЙОВА, Анатолія КУСТЛІВОГО, Іллі ЧЕБОТАРЬОВА, Ніни КРИВЕНЬКОЇ та дружини померлого Героя Радянського Союзу Марії ЮРЧЕНКО, привітав їх зі святом, вручив грошову допомогу, продуктові набори та побажав здоров’я і довгих років життя.

ПАМ’ЯТЬ, ПРИМИРЕННЯ І ПЕРЕМОГА•Кам’янець-Подільський район відзначив пам’ятні дні 8 травня в с.Довжок, біля меморіального пам’ятника загиблим воїнам.

До річниці Перемоги біля меморіального комплексу встановлено пам’ятну дошку на честь Героїв Радянського Союзу Йосипа КАДУЧЕНКА зі Старої Ушиці, Миколи НИКОЛЬЧУКА з Оринина, Бориса СУГЕРОВА з Ходорівців, Лаврентія ТРУЧАКА з Нагорян і кавалера Орденів слави I, II, III ступенів Івана АНДРЕЙЦЕВА з Великої Слобідки.

ПАМ’ЯТЬ, ПРИМИРЕННЯ І ПЕРЕМОГАЯк повідомив голова районної ради ветеранів Антон МАЛИК, приємною подією стала поява у складі комплексу Вічного вогню, чого на Кам’янеччині раніше не було.

У населених пунктах району заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Європі відбулися 9 травня.