Четвер, 02 Травня 2024 р.
3 Липня 2015

ДЕПУТАТИ ТЕЖ ПРОТИ ТАКИХ ТАРИФІВ

На черговій сесії міськради, що відбулася 30 червня, депутати вимагали від держави зменшення тарифів, відміни податків на працюючих пенсіонерів і перегляду обов’язковості придбання касових апаратів. Також народні обранці відзначили захисників держави і спортсменів, а ще – затвердили місцеві податки і збори у Кам’янці-Подільському.

Після хвилини мовчання на вшанування пам’яті загиблих на сході, оголошеної міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ, депутати привітали з отриманням відзнаки  «За заслуги перед міською громадою» військовослужбовців в/ч А-2641, котрі повернулися із зони АТО, іще одного фронтовика – депутата Сергія АКИМОВИЧА – зі здобуттям військового звання підполковника.

Мер вручає Олександру Довгалюку грамоту

Оплески за спортивні досягнення отримали юний чемпіон України із шахів серед дітей до 8 років кам’янчанин Олександр ДОВГАЛЮК, вихованці ДЮСШ №2 – Павло КОНДРАТОВ, який виборов золото на Кубку світу з кікбоксингу WAKO, та Жанна РАДЮК, котра на цих змаганнях здобула бронзу.

Як повідомлялося раніше, у зв’язку зі змінами у податковому законодавстві, з 1 січня 2016 р. в місті діятимуть такі місцеві податки: податок на майно (який складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю); єдиний податок та місцеві збори: за місця для паркування і туристичний збір.

Питання затвердження Положень про місцеві податки і збори виявилося дискусійним, особливо в частині плати за землю.

На сесію завітав керівник ВАТ «К-ПЕМЗ» Леонід ДЬЯКОНОВ, який звернувся до депкорпусу із проханням зробити пільгу для його підприємства, мотивуючи це сумлінною сплатою всіх податків за умов економічної кризи. Мовляв, треба дивитися, чи не призведе розмір плати за землю до припинення роботи підприємств.

Прохання Леоніда Олексійовича депутати не задовільнили, але прийняли рішення створити комісію і глибше вникнути в те, якому підприємству життєво необхідна пільга.

Основні аргументи місцевих парламентаріїв на користь відмови – потреба у наповненні бюджету. Щоправда, кілька сесій тому вони понадавали пільг державним установам і вишам, за які платити, за законом, має сама держава.    

Детальніше про ставки місцевих податків і зборів – на офіційному сайті міськради

kam-pod.gov.ua.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Олександр ЖИЛЬЧУК зачитав звернення до керівництва держави з вимогою скасувати непомірні тарифи на ЖКП (повний текст звернення див. у «Подолянині» від 26 червня). Колеги підтримали його, а також наступне звернення – від голови групи «Кам’янець єдиний» Валерія СЛОБОДЯНА щодо відміни податків на працюючих пенсіонерів і перегляду обов’язковості придбання касових апаратів. 

Не відомо, чи встигла міськрада направити листа нагору, але вже наступного дня Верховна Рада звільнила від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї доходи не перевищують мільйона гривень.