Субота, 27 Квітня 2024 р.
7 Серпня 2015

РАЙОН МРІЙ ПІД СИЛУ ВСІМ

Перетворити свій мікрорайон на район мрії взялися мешканці Польських фільварків. Наприкінці липня вони зареєстрували власну громадську організацію, яка замість куп сміття і занедбаних територій прагне бачити у дворах, скверах, на дитячих майданчиках яскраві клумби з квітами, відремонтовані й чисті тротуари, новенькі гойдалки. Свою громадську ініціативу три засновниці – Наталія ГРИГОРАШ, Діана ТКАЧУК і Яна ЖУРЕНКО – вирішили назвати ГО «Район мрій», адже мріють жити в гармонійному в усіх сенсах та ідеальному районі рідного міста. Про основні завдання спілки мешканців Польських фільварків розповідає її голова Наталія Григораш:

Зліва направо: Наталія Григораш, Діана Ткачук, Яна Журенко– Наталіє, яка основна мета діяльності ГО «Район мрій»?

– Наше місто – найпрекрасніше на землі, з чудовими краєвидами і мальовничими ландшафтами. Горді тим, що нам щастить милуватися красою дивовижних пейзажів, майстерними творіннями природи і людей.

Утім, на жаль, у нашому місті є стільки наслідків людської недбалості та байдужості до дарунків природи і людських надбань! У нас створюють стихійні звалища, є безліч невідновлених перекопів доріг, а стічні води з приватних господарств течуть на дороги чи в річку Смотрич. Є люди, які зовсім не переймаються екологією. Та й каньйон на відстані кращий, ніж зблизька, бо весь завалений сміттям.

Ми хочемо самі брати участь в упорядкуванні нашого мікрорайону та міста, а також залучати до цієї справи друзів, однодумців, пересічних кам’янчан.

– А що Вас спонукало до рішення об’єднатися в громадську організацію?

– Ми бачимо, скільки зусиль докладає наша влада, щоб місто стало кращим. У Кам’янці тепер є Алея закоханих, а на місці, де колись було болото, облаштовані гарні водойми, оселилися лебеді. В нас з’явилися «вишиті» перехрестя і тротуари. Збудовано чудовий фонтан біля площі Польський ринок, на місці трикутника, що завжди був закиданий сміттям.

Є багато депутатів, серед яких чималий внесок робить народний депутат Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, і просто свідомих громадян, які власними зусиллями будують нові спортивні майданчики, створюють у своїх округах зони відпочинку, як-от депутат міськради Світлана СТАРЧЕНКО, відновлюють парк – депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН, роблять і монтують дитячі гойдалки.

Коли на Польських фільварках почали відновлювати дитячий майданчик, мешканців району попросили долучитися до цієї ініціативи. Зголосилися чимало людей, і за короткий час спільними зусиллями ми зробили майданчик, де можуть і гратися, і відпочивати наші дітки. І якби кожен мешканець міста бодай посадив одну квіточку чи підняв торбинку з-під ніг, ми б потопали в квітах і пишалися охайністю вулиць.

Аліна ПЕРЕБЕЙНІС, 

спец. для «ПОДОЛЯНИНА».