Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
18 Вересня 2015

А В ПОВІТРІ ПАХЛО ВИБОРАМИ…

15 вересня відбулася чергова сесія міськради шостого скликання. Можливо, одна з останніх, адже термін каденції нинішніх депутатів збігає, щойно народ на виборах 25 жовтня підшукає їм заміну. Близькість цієї події, безперечно, вплинула на перебіг сесії: депутатські об’єднання пишуть звернення, під стінами «білої хати» знову партійний мітинг, дехто назавжди прощається з рідною політичною силою, а активні громадські діячі вже «гріють крісла» сесійної зали із слабоприхованою мрією засісти там на роки.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив військовослужбовцям військових частин 2233, А0409 та об’єднаного військового комісаріату відзнаку «За заслуги перед міською громадою» за зразкове виконання службових обов’язків, мужність і самовідданість, проявлені в зоні АТО

А розпочалася сесія з урочистостей. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив військовослужбовцям військових частин 2233, А0409 та об’єднаного військового комісаріату відзнаку «За заслуги перед міською громадою» за зразкове виконання службових обов’язків, мужність і самовідданість, проявлені в зоні АТО.

Два депутати міськради – Сергій АКИМОВИЧ і Юрій АНОСОВ, котрі відстоювали суверенітет України в зоні АТО, були відзначені Грамотами обласної ради, які на сесії вручав мер міста.

Генеральний директор ТОВ «Український кристал», депутат Володимир ЮР’ЄВ, згідно з рішенням колег, нещодавно був нагорождений відзнакою міської ради «Честь і шана» за вміле керівництво трудовим колективом, активну депутатську діяльність, благодійність і меценатство. На цій сесії Володимир Васильович отримав відзнаку з рук міського голови.

Змістовною і проілюстрованою була доповідь заступника міського голови Сергія БАБІЯ про виконання ремонту доріг. Детальніше про неї – в сусідній статті.

З подачі депутатської групи «Кам’янець єдиний» було ухвалено звернення до прем’єр-міністра України Арсенія ЯЦЕНЮКА, де депутати скаржилися, що «відсутність нормативно-правових актів у сфері архбудконтролю не дає можливості новоствореному органу Кам’янець-Подільської міської ради з питань державного архітектурно-будівельного контролю приступити до виконання повноважень». 

Наступне звернення було аналогічним тому, яке надіслали депутати НКРЕ півроку тому з проханням переглянути непомірні тарифи на комунальні послуги. Ініціатором його написання виступила фракція ВО «Батьківщина». До речі, про розрив з цією політичною силою оголосили на сесії депутат Дмитро НОВІКОВ і секретар міськради Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ.

Також Анатолій Іванович проінформував про те, що прохання депутатського корпусу щодо призначення залізничного сполучення Кам’янця-Подільського зі Львовом та Одесою не знайшло підтримки в Києві. Чиновники написали, що моніторили маршрути і визначили їх заповнюваність на 25-30%, а цього мало. Правда, як моніторять неіснуючі маршрути, залишилося загадкою.

А найцікавішою новиною сесії став натяк міського голови на те, що мрія повернути до Кам’янця втрачений військовий факультет таки може втілитися в життя.