Субота, 27 Квітня 2024 р.
18 Грудня 2015

НА ЩО ПЕРЕТВОРЯТЬ РУЇНИ «УКРАЇНИ»?

16 грудня відбулася третя сесія міської ради, яка стала для депутатів нового скликання фактично першим робочим засіданням. Позаду залишилися урочистості та обрання керівництва, попереду – робота над міськими проблемами.

Одна з них – напевно, найважливіша – стосується міського бюджету, який, за словами міського голови, навряд чи зможе витримати всі навантаження, котрі обіцяє на нього покласти держава наступного року. 

– Планується передати на фінансування міського бюджету технікуми, училища і заклади профтехосвіти, котрі наразі фінансуються з обласного і Державного бюджетів. Для нашого міста необхідна сума сягає 50 мільйонів гривень, – зауважив під час розгляду бюджетних питань міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Який бюджет це витримає? Виходить, на нас врешті буде покладено місію скорочувати заклади, які ми не в змозі утримувати? У такій ситуації опинився не тільки Кам’янець, і це дуже турбує Асоціацію міст України. Якщо рішення керівництва країни все-таки буде остаточним, усі міські голови поїдуть до Києва страйкувати.

Доволі солідно на цій сесії виглядав пакет земельних питань – депутати ухвалили понад двісті рішень, із яких доповідав начальник міського відділу Держгеокадастру Віктор КРАВЧУК. Найцікавіше з них – надання дозволу ТОВ «Сатека» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під житловий багатоквартирний будинок із вбудованими закладами громадського призначення в центрі міста. А конкретно – напівзруйнований готель «Україна» на вул.Лесі Українки, здається, перестане лякати туристів і кам’янчан оголеними ребрами. Будівля довгі роки перебувала у власності ТОВ «Європа-2002», тому особливих важелів впливу на приватників у влади не було. Тепер у готеля нібито новий власник, котрий вирішив реконстроювати приміщення в житловий будинок.

Ще одне питання «з бородою» – щодо передачі в оренду земельної ділянки на вул.Пушкінська, 53а Телесницькому Є.М. – через низку судових процесів між двома претендентами тягнеться ще з минулого скликання. Аби врешті поставити в ньому крапку, мер зініціював засідання депутатського клубу, яке допоможе народним обранцям краще розібратися в ситуації.

Також на сесії було ухвалено схему розміщення депутатів у залі засідань міськради.

Від входу праворуч розмістилися фракції партій «БПП «Солідарність», «Відродження», «Радикальної партії Олега Ляшка», «За конкретні справи» і депутати від «Рідного міста». В лівій половині залу працюватимуть фракції партій «УКРОП», «Свобода», «Батьківщина» і Народної партії.