Неділя, 28 Квітня 2024 р.
11 Березня 2016

ТАБУ НА ГАСТРОЛІ ЧОТИРИЛАПИХ

Громадські активісти міста об’єдналися в боротьбі за права тварин, які утримуються в пересувних зоопарках і зооцирках. Загострили ситуацію гастролі цирку шапіто у Кам’янці.

ТАБУ НА ГАСТРОЛІ ЧОТИРИЛАПИХ

Голова ГО «Патріот К-П» Зоя ОНІЩУК, заручившись підтримкою керівника Координаційної ради адвокатів тварин Людмили ЛУЦЮК, готує звернення до міської влади із вимогою заборонити в нашому місті будь-яку діяльність пересувних розважальних комплексів із тваринами. Про жахливі умови утримання чотирилапих в одному із зоопарків, який побував у Кам’янці, «Подолянин» уже писав у номері від 16 жовтня 2015 р., в статті «А верблюда чиновники і не помітили».

– Ми ще не забули жахіть минулої осені, коли в звіринці-катівні на колесах побачили хворих та замучених тварин, – каже Зоя Іванівна. – Частина з них згодом загинула в Рівненській області голодною смертю. Тому від міської ради ми будемо вимагати ввести в Кам’янці заборону на гастролі зоопарків, зооцирків, зоовиставок та схожих видовищних заходів. Нашу ініціативу підтримують і представники інших громадських організацій.

Свою позицію активісти пояснюють тим, що тварини дуже важко переносять переїзди, в дорозі утримуються у жахливих умовах. 

Ми хочемо, аби Кам’янець став прикладом гуманного ставлення до тварин. Якщо інші міста приєднаються до нашої акції, тоді повністю зникнуть «концтабори на колесах», – впевнена захисниця.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.