Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
1 Квітня 2016

НАДЗВИЧАЙНІ НАВЧАННЯ

Минулої п’ятниці особовий склад ДПРЗ-2 (начальник Олег ІВАНЮК) привела в «боєготовність» команда «Збір! Аварія!». За тривогою підняли ще й підрозділи з Дунаївців, Нової Ушиці, Чемерівців і Віньківців.

Кам’янецьким рятувальникам повідомили, що, внаслідок прориву каскаду й паводків, різко піднявся рівень води у Смотричі та підтоплено будинки на вулицях Руській і Довгій.

НАДЗВИЧАЙНІ НАВЧАННЯ

На території комплексу технічних фортифікаційних споруд «Руська брама» ДПРЗ-2 оперативно розгорнув масштабне наметове містечко, водолази кинулися евакуювати людей, а місцеві рятувальники – відкачувати воду. Щоправда, ці та інші завдання ДСНСники виконували в рамках навчань під пильним оком міської та районної влади, керівного складу ГУ ДСНС, вихованців ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та учнів місцевих шкіл. До навчань було залучено поліцейських, медиків, а також саперів і кінологів із Центру розмінування, які продемонстрували сучасне обладнання пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Найбільше щирих усмішок у дітей викликав німецька вівчарка Ларс, котрий навчений вловлювати запах вибухівки і неодноразово рятував життя бійцям у зоні проведення АТО.

На завершення присутні поласували смачною кашею та чаєм, звареними на польовій кухні. А мер міста Михайло СІМАШКЕВИЧ високо оцінив навчання.