Субота, 04 Травня 2024 р.
22 Квітня 2016

ЯК ПОГРАТИСЯ, ЩОБ НЕ ТРАВМУВАТИСЯ

Прогнилі перекладини, поламані металеві конструкції, заіржавілі гірки… З приходом тепла маленькі кам’янчани ринули на дитячі майданчики. Але поки діти розважаються, їхні батьки вимагають належного стану гойдалок, чимало з яких стали просто небезпечними.

ЯК ПОГРАТИСЯ, ЩОБ НЕ ТРАВМУВАТИСЯ

– Ми з сином і донькою щодня ходимо на прогулянку в парк відпочинку, – каже мешканка мікрорайону Жовтневого. – Там граються багато діток, які хочуть кататися на гойдалках. Але чимало з них несправні й можуть травмувати малюків. Наприклад, поламаний «кораблик» ще з минулого року не ремонтують і не демонтують (на фото).

Як кажуть у департаменті ЖКГ, комунальники вже отримали доручення привести до ладу вказані гойдалки та найближчим часом виконають цю роботу. Проте в місті є чимало атракціонів, які потребують ремонту чи заміни. Санітарний і технічний стан дитячих майданчиків у всіх дворах і зонах відпочинку перевірили інспектори з благоустрою.

– Ми підготували службову записку на ім’я міського голови, де вказали конструкції, які потрібно відремонтувати, – каже директор КП «Інспекція за санітарним станом і благоустроєм міста» Петро СОЛЯРИК. – Дуже багато гірок і гойдалок потребують зварювальних робіт. Вони старі й мають тріщини, розбиті підшипники. По-друге, практично в усіх пісочницях потрібно замінити пісок. Чимало є поламаних лавочок. Також трапляються прогнилі чи погано закріплені турніки. Тому головам ОСББ і комунальних підприємств, які обслуговують будинки, треба звернути на це увагу.

Крім того, поблизу декотрих дитячих майданчиків трапляються відкриті люки. Вкотре просимо власників підземних інженерних мереж (МТВЕ, зв’язківці, газовики) вжити заходів. Ми неодноразово зверталися до директорів, але нас не чують. Наприклад, «пасткою» для дитини може стати відкритий колодязь глибиною 1,5 метра на вулиці Миру, 12, який належить Цеху телекомунікаційних послуг.

Про поламану небезпечну гойдалку може повідомити кожен мешканець, подзвонивши на оперативну службу міської ради за номерами: 1505 або 068-777-15-05.