Субота, 04 Травня 2024 р.
20 Травня 2016

МАНІЯК-СТЕПЛЕР ЗІ ШЛЕЙФОМ ЗЛОЧИНІВ

Три тижні поліцейські шукали чоловіка, який гострим предметом колов жінок у сідниці. Хулігана затримали 14 травня, близько 15.00, на території міської дитячої поліклініки. Від його рук постраждали 10 молодих жінок і 10-річна дівчинка. Днями суд обрав міру запобіжного заходу для підозрюваного – тримання під вартою впродовж 60 діб або застава у 55 тис.грн.

Під час брифінгу для журналістів у понеділок очільник поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ розповів подробиці затримання:

– Одна із потерпілих упізнала злочинця та викликала поліцію. А тим часом продовжувала стежити за ним разом зі своїми друзями, які потім допомогли його затримати. Правопорушник зайшов до поліклініки, зачинився в туалеті та намагався втекти через вікно, але потрапив до рук слідчо-оперативної групи. Ним виявився раніше судимий 38-річний уродженець міста Джанкой. Усі десять жінок кривдника впізнали. Зі слідством він не співпрацює, чому так чинив – не пояснює.

Під час обшуку в оселі підозрюваного поліцейським не вдалося знайти предмет, яким той колов дівчат. Вони припускають, що це був саморобний перстень із гострими шипами, який зловмисник змив в унітаз, коли закрився в туалеті поліклініки. 

У затриманого взяли забір крові, щоб з’ясувати, чи не хворий він на СНІД, гепатит тощо. Призначено судово-медичну експертизу, аби дослідити психічний стан чоловіка. 

Відомо, що в Криму підозрюваний уже був засуджений за важкі тілесні ушкодження, які призвели до смерті потерпілого. Більше того, за крадіжки його затримували і на Батьківщині, і на Кам’янеччині, куди він переїхав близько трьох років тому. Оселився на Довжку.

– За чоловіком був встановлений адміністративний нагляд, але він закінчився понад рік тому, – розповів начальник райвідділення поліції Руслан БОЙЧУК. – Ставати на шлях виправлення громадянин не поспішав. На нього неодноразово були складені адмінпротоколи за пиятику, бійки та порушення тиші.  

За чутками, саме цей чоловік кілька місяців тому чіплявся до 11-річної кам’янчанки, яку перестрів у парку. Пригрозивши дівчинці, він виманив у неї номер мобільного і постійно телефонував. Тоді поліцейські затримали кривдника під час спецоперації, але… відпустили, бо не побачили злочину в його діях. Хоча на той момент у біографії впійманого уже була стаття за важкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті. В поліції цей збіг поки що не коментують. Не зрозуміло, чому, шукаючи маніяка, що коле жінок, поліція не вийшла на рецидивіста, який мав би бути першим у списку підозрюваних…

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 (хуліганство) ККУ. Цього разу йому світить позбавлення волі на 3-7 років.

Кам’янчани, які допомогли поліцейським затримати злочинця. До начальника обласної Нацполіції від керівника міської надійшло подання про відзначення сміливців