Субота, 27 Квітня 2024 р.
27 Травня 2016

САДОК ВІДВІДАЛА ІНФЕКЦІЯ

Четверо вихованців ДНЗ №22 цього тижня опинилися на лікарняних ліжках. Як з’ясувалося пізніше, через ротавірусний ентерит.

Як розповіла нам дитячий лікар-інфекціоніст Вікторія БІДЮК, пацієнти потрапили до лікарні у стані середньої важкості з проявами кишкової інфекції. В них була висока температура до 38 градусів, біль у животі, нудота, блювота, водяниста діарея. 

– Діток обстежено на кишкову групу інфекцій і діагностовано ротавірусний ентерит, – коментує Вікторія Олексіївна. – Нині їхній стан здоров’я задовільний, днями випишемо зі стаціонару, але залишимо під наглядом дільничих лікарів. Вони не зможуть деякий час відвідувати садочок. Інкубаційний період при ротавірусі становить два тижні з моменту прояву перших симптомів. Інших вихованців садочка до лікарні не госпіталізовували.

Причини виникнення спалаху кишкової інфекції одразу ж взялися з’ясовувати фахівці. На сайті Держсанепідслужби України з’явилася інформація, що обстеження пройшли 33 особи, серед яких 21 дитина, які контактували із госпіталізованими. Для бактеріологічних обстежень на патогенну флору відібрано 20 зразків харчових продуктів, 100 змивів, 2 проби питної води. В садочку проведено дезінфекцію.

– Зазвичай маленькі дітки ще не дотримуються правил особистої гігієни, не миють ретельно рук. Тому легко можуть підхопити ротавірус від хворої дитини через іграшки, предмети побуту тощо. Щоб уникнути цього, потрібно вчити дітей дотримуватися правил гігієни та не вживати немитих овочів і фруктів, – додала Вікторія Олексіївна.