Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
17 Червня 2016

КАМ’ЯНЕЦЬ ЗАМАНИВ НЕФРОЛОГІВ І ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІВ

Естафету медичних конференцій у Кам’янці-Подільському від лікарів-кардіологів прийняли нефрологи та дерматовенерологи, які вчора приїхали до міста.

КАМ’ЯНЕЦЬ ЗАМАНИВ НЕФРОЛОГІВ І ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІВ

На науково-практичну конференцію, присвячену паліативній нефрології, зібралися відомі медики, представники різних медзакладів України та громадських організацій. Організували захід Українська асоціація нефрологів, Національний нирковий фонд України та Інститут нефрології НАМН України. Впродовж двох днів у конференц-залі готелю «7 Днів» лікарі обговорюватимуть низку важливих питань, зокрема етики у спілкуванні з важкохворими, нефрологічної практики в Україні, досягнення в цій сфері, паліативної допомоги як кроку до цивілізованого суспільства. Саме з останньої теми і розпочали відкриття конференції.

Зі слів президента Української асоціації нефрологів Інгретти БАГДАСАРОВОЇ, нефрологія – молода наука, розвиток якої припадає на середину минулого століття. Тому вивчати і обговорювати є що.

Паралельно із нефрологами працюють дерматовенерологи. На Всеукраїнську науково-практичну конференцію приїхали 120 провідних спеціалістів під керівництвом доктора медичних наук, головного лікаря Хмельницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру, кам’янчанина Олега КАДЕНКА. Вони говоритимуть про сучасні аспекти лікування дерматиту та венерологічних хвороб, співпрацю фармацевтичних компаній із медзакладами.

Плідної праці та гарних вражень від міста учасникам обох конференцій побажав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

За матеріалами прес-служби міськради.