Четвер, 02 Травня 2024 р.
26 Серпня 2016

СИНЬО-ЖОВТИЙ СИМВОЛ ДЕРЖАВИ

23 серпня вся Україна відзначала День Державного Прапора. До святкувань долучилися місто і район, провівши низку заходів.

• Учасники АТО підняли стяг на майдані Відродження, де було велелюдно й барвисто від українських вишиванок. Традиційно містян вітали представники влади, двадцятьом 16-річним кам’янчанам вручили паспорти громадян України, хвилиною мовчання вшанували полеглих за Україну. Зворушливою була й розповідь кам’янчанина Олега Коваля, завдяки якому синьо-жовтий прапор на зорі незалежності вперше замайорів над будівлею міськради. Кам’янецьке знамено привезли з Тернопільщини і встановили під час мітингу.

– Щоб потрапити на дах, довелося лізти в отвір від вентиляції, – розповів Олег Іванович. – На клумбу скинув радянський прапор і почав чіпляти український. У цей момент на дах виліз хлопчина, який мені допоміг. Гадав, що до ранку нашу святиню знімуть. Але наступного дня над установою висіли синьо-жовтий і червоно-синій прапори. А згодом Верховна Рада України офіційно затвердила український стяг.

За активну громадянську позицію та з нагоди Дня Державного Прапора і 25-ї річниці Незалежності України Олег Коваль отримав відзнаку «За заслуги перед міською громадою».

Урочистості до Дня Державного Прапора та 25-ї річниці Незалежності відбулися в районі

Після урочистостей студенти, військовослужбовці та депутати міськради поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, що на території Церкви святих апостолів Петра і Павла, і до Меморіалу пам’яті героїв АТО поруч із Центром розмінування.

• Урочистості до Дня Державного Прапора та 25-ї річниці Незалежності відбулися в районі у РЦКМ «Розмай». Заходи розпочалися з підняття Державного прапора. Цю почесну місію доручили чемпіону світу серед ветеранів з гирьового спорту Леоніду Березніцькому.

Під гучні аплодисменти перші паспорти з рук Володимира Мельниченка отримали юні жителі району. Не обійшлося й без грамот від нардепа, влади області та району. Їх вручили найкращим медикам, освітянам, аграріям, держслужбовцям, соцпрацівникам тощо. 

Двадцять п’ять хорових колективів ветеранів війни і праці з усієї області прибули 23 серпня до Хмельницького на святкування Дня Державного Прапора

• Двадцять п’ять хорових колективів ветеранів війни і праці з усієї області, зокрема і кам’янецька «Квітка на камені», прибули 23 серпня до Хмельницького на святкування Дня Державного Прапора. 670 хористів, підіймаючи в руках українські стяги, виконали Гімн країни. Потужне багатоголосся урочисто прокотилося майданом Незалежності, де й підняли жовто-блакитне знамено.

Патріотичний захід продовжився виступали колективів у рамках обласного фестивалю хорів ветеранів війни та праці області.

Кам’янець-Подільський і польське місто Люблін на папері затвердили наміри про партнерство та співпрацю

• Того ж дня Кам’янець-Подільський і польське місто Люблін на папері затвердили наміри про партнерство та співпрацю. Протокол офіційно скріпили підписами міський голова Михайло Сімашкевич і заступник президента польського міста Артур Шимчик у залі Магдебурзького права. Це уже 29-те місто-партнер древнього Кам’янця.

Крім того, на святкування Дня Незалежності до Кам’янця завітала делегація із латвійського містечка Лівані. Очолила її заступник голови Ліванської крайової думи Айя Усане. До речі, саме ліванійці передали чимало допомоги воїнам АТО. При тому, що населення міста нараховує близько 10 тисяч жителів.

• 23 серпня військовослужбовці 48 інженерної бригади у власному клубі провели заходи до 25-ї річниці Незалежності країни. І хоча військову частину створили в листопаді 2015 р., проте нині вони презентували власний гімн та відеоролик про військові будні. Текст пісні написав наш колега, журналіст і краєзнавець Олег Будзей, аранжування здійснив Олег Григоренко, які й отримали грамоти від командира частини.

Ввечері в місті відбувся велопробіг у вишиванках

• А ввечері в місті відбувся велопробіг у вишиванках. Кам’янецькими вуличками проїхалися близько півтори сотні велолюбителів, до яких долучився і нардеп Володимир Мельниченко.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА, 

Галина МИХАЛЬСЬКА.