Субота, 27 Квітня 2024 р.
21 Жовтня 2016

ПАТРІОТИЗМ У ВСІЙ КРАСІ

Шестиметровий національний прапор піднявся 14 жовт­ня в яскраво-блакитне небо на повітряній кулі. Таку пат­ріотичну акцію зініціював Кам’янець-Подільський центр повітроплавання «Триглав» із нагоди 26-річчя першого підняття в нашому місті національного символу.



ПАТРІОТИЗМ У ВСІЙ КРАСІ

16 жовтня 1990 р. кам’янецькі студенти підтримали страйком голодування студентів у Києві. Того ж дня на вимогу страйкарів на майдані перед адмінбудинком міськради офіційно, згідно з ухвалою президії міськради, було піднято синьо-жовтий стяг. 

Головою міськради на той час був Михайло АНОСОВ, і символічно, що наразі пілотом повітряної кулі – його син Юрій АНОСОВ.

– Татові сподобалася б ця ідея, тому ми з братом Леонідом вирішили втілити її в життя. Велетенський прапор пошила моя дружина Наталія. А вдалому запуску сприяла навіть погода, – зазначив Юрій Михайлович.

Пасажиром повітряної кулі став і Володимир ЛОБАШОВ, який у ті роки був депутатом міськради, а згодом – і заступником Михайла Аносова.

Дорослі та малі, затамувавши подих, спостерігали, як на майдані Відродження готували аеростат до польоту. А поки величезна жовта куля піднімалася в ясне блакитне небо, невтомно працювали фото- та відеокамери. Не щодня ж бо побачиш таку красу!

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.