Середа, 01 Травня 2024 р.
5 Січня 2017

СМАЖЕНИЙ ПІВЕНЬ НЕ КЛЮНУВ…

Без жаданого снігу та тріскучого морозу зустріли ми 2017 рік. Кам’янчани веселилися й галасували до перших півнів, утім, як з’ясувалося, менше їли-пили. Якщо ще торік містян «прибивали» міцні напої та ситні страви, то під час зустрічі Вогняного Півня їх атакували підступні віруси та інфекції.

Як розповідають медики екстреної, за добу їх викликали 72 рази. Більшість хворих, серед яких і діти, мали високу температуру, сильний кашель, біль у горлі, що свідчить про ГРВІ. На ранок 1 січня в декількох жителів міста діагностували запалення легенів. У важкому стані до реанімації потрапила 21-річна жителька с.Колибаївка. Лікарі ЦРЛ діагностували в неї пневмонію та викликали на підмогу бригаду із Хмельницького.

Не обійшлося в новорічну ніч і без травм. Із переламаною ногою «увійшов» у 2017-й молодий чоловік, який невдало приземлився зі стільця. Переломи, вивихи, забої та розтягнення отримували жителі як міста, так і району.

Захмарні комунальні та кусючі ціни змусили цьогоріч зменшити апетити і зробити новорічне меню скромнішим – у місті та районі зафіксовані поодинокі випадки переїдань. Але були два харчові отруєння: невдалим виявився салат із грибами для кам’янчанки, котру госпіталізували. Ще одну жінку привезли із села. З’ясувалося, що вона постраждала за новорічним столом і була єдиною, хто в компанії не вживав алкоголю.  

Під час частувань наші земляки хоч і не нехтували міцними напоями, проте робили це з розумом. За інформацією медиків, у новорічну ніч «перебрали» лише 7 чоловіків, а 1 січня – 12, половина з яких – представниці слабкої статі.  

Через «зеленого змія» вирішив вкоротити собі віку 27-річний чоловік із Гаврилівців. На щастя, його вчасно витягнули з петлі та привезли до райлікарні, де надали медичну допомогу. Мабуть, чи не вперше в новорічну ніч медики діагностували аж 3 інсульти та 1 інфаркт, які спіткали жителів району.

Після олів’є з шампанським тисячі кам’янчан і гостей прийшли до центральної ялинки, яка традиційно вмостилася на площі Польський ринок. Під запальні мелодії люди відривалися на повну. А вже о 6 ранку біля ялинки з’явилися двірники з  КП «Житловик», котрі взялися вимітати залишки нічних гулянь. Як повідомив у соцмережах заступник міського голови Сергій Бабій, вони засвідчили новий рекорд – кількість побутових відходів була незначною та найменшою за останні 20 років, хоча людей прийшло більше.

Без суттєвих порушень громадського порядку минула новорічна ніч на Кам’янеччині. В місті громадський спокій забезпечували 80 поліціянтів, зареєстровано 37 повідомлень різного характеру: дрібні крадіжки, тілесні ушкодження, дрібне хуліганство та порушення тиші.

У новорічну ніч інспекторам безпеки дорожнього руху довелося вмовляти не сідати за кермо молодого чоловіка, який був напідпитку і жадав адреналіну. Врешті кам’янчанин віддав ключі правоохоронцям, а сам пішов милуватися нічним містом. По-мирному правоохоронці вирішували проблему паркування із водіями, які залишали «залізних коней» у недозволених місцях. Завдяки свідомості водіїв і толерантності поліції, евакуатор не знадобився.

Під час святкування із кишені однієї з кам’янчанок вислизнув «айфон». Його знайшли туристи і віддали поліцейським. На здивування його власниці, яка навіть не помітила пропажі, дорога річ знову повернулася до неї.

Новорічна байка, вигадана 18-річним жителем Голоскова, обернулася проти нього самого. Юнак приїхав до міста, щоб зустріти Новий рік із друзями. Втім перебрав із алкоголем і загубив куртку. Вдома ж розповів, що став жертвою грабіжників. Але поліція докопалася до істини, і наразі вирішується питання про притягнення хлопця до відповідальності за неправдиві покази. 

Як і в попередні роки, кам’янчани не відмовилися від гучних феєрверків, ігноруючи рішення виконкому про їхню заборону в місті та війну, що триває на сході країни. Зі слів правоохоронців, до них не надходило жодної офіційної скарги на салюти, а лише на гучні співи.

Спокійною видалася новорічна ніч для рятувальників. Утім напередодні їм довелося гасити пожежу, яку через сімейну сварку спровокувала кам’янчанка в квартирі співмешканця на вул.Героїв Небесної сотні. У вогні згорів 30-річний товариш господаря. 45-річний власник квартири зазнав опіків, тому  був госпіталізований до лікарні. Зловмисницю затримала поліція та відкрила кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.