Четвер, 02 Травня 2024 р.
10 Лютого 2017

НА РИНКУ СТВОРИЛИ ПРОФСПІЛКУ

Свою первинну профспілкову організацію вирішили створити працівники Центрального ринку. Наразі вона об’єднала близько 1300 підприємців.

Ольга Мельник

Зі слів людей, після нещодавнього підвищення орендної плати на ринку на 75% підприємці почали масово закривати кіоски. Зібравшись та обговоривши ситуацію, працівники ринку вирішили об’єднатися, аби спільно захищати свої соціально-економічні права. Для цього вони створили первинну організацію профспілки, яка підпорядковується обласній Всеукраїнській профспілці працівників ринку, торгівлі, громадського харчування та послуг. Уже були проведені збори та обрано голову організації – Ольгу МЕЛЬНИК, яка працює на ринку з 2010 р.

– Ми не впевнені в завтрашньому дні, не знаємо, які ще «сюрпризи» на нас чекають, тому вирішили разом відстоювати свої інтереси, – каже Ольга Вікторівна. – Першим кроком нашої діяльності буде підписання договору про співпрацю з дирекцією Центрального ринку на 5 років. У ньому вказуватимуться умови співпраці, люди будуть перестраховані, а дирекція ринку більше спілкуватиметься з працівниками. Плануємо провести збори та обговорити подальшу роботу.