Середа, 08 Травня 2024 р.
23 Лютого 2018

РЕВОЛЮЦІЯ НАШОЇ ГІДНОСТІ

Життя Героїв – це найбільша жертва, яку Україна заплатила і платить, аби здобути право на гідне майбутнє. Хтось скаже, що втрати марні, адже життя простих українців погіршилося в рази, тоді як чиновники продовжують наживатися і набивати золотими унітазами та золотими злитками свої хороми. Інші українці заперечать цьому твердженню, адже Герої Небесної сотні, яких вшановуємо 20 лютого, змінили нашу свідомість, змінили сприйняття і осмислення сучасних Героїв нашими дітьми – і це найголовніше. Байдуже, що нині покладати квіти до пам’ятних знаків полеглих патріотів подекуди йдуть зодягнені у вишиванки ті, хто у переломний для країни момент підтримував Антимайдан. Головне не вони, головне – ми і наше бажання бачити Україну процвітаючою.

РЕВОЛЮЦІЯ НАШОЇ ГІДНОСТІНа Кам’янеччині 20 лютого відбулася низка заходів, присвячена подвигу Героїв Небесної сотні та учасників Революції Гідності. Кам’янчани по-різному вшанували патріотів. Одні їхали до столиці, аби покласти квіти саме там, де розстрілювали цвіт нації, інші йшли на могили та до пам’ятних знаків, а хтось  – до храму. В місті до символічного знаку на майдані Відродження небайдужі поклали квіти і вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Цього дня грамоти та пам’ятні медалі отримали учасники Революції Гідності Дмитро СЄРОВ, Олександр ХУДНЯК і Денис ЦЕМА.

Людно було біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні на території церкви святих апостолів Петра і Павла, а також біля меморіальних дощок Дмитру ПАГОРУ в ПДАТУ та Сергію БОНДАРЧУКУ біля головного корпусу К-ПНУ ім.Івана Огієнка. Вшанували односельчан Анатолія КОРНЄЄВА та Віталія ВАСІЛЬЦОВА і мешканці Жванецької ОТГ. Тут відбулися вечори пам’яті у школах, зокрема і в тих, де навчалися місцеві Герої. Також люди уквітчали дошки пам’яті та могилу Анатолія Корнєєва.

Згадали Героїв і в районі. У РЦКМ «Розмай» відбувся захід «Реквієм по Небесній сотні».

Тішить, що пам’ять про Героїв живе у серцях молоді. Адже до патріотичних акцій на майдані Відродження та в Європейському сквері долучилися студенти міста. Свої думки молодь відобразила в плакатах та авторських віршах, які мала змогу зачитати біля «відкритого мікрофона». А у Європейському сквері Центральна міська бібліотека ім.Костя Солухи організувала патріотичний нон-стоп «Небесна сотня – то в серцях вогонь». Від бібліотеки до місця локації відбулася патріотична хода з національними прапорами, плакатами та гаслами, до якої приєднувалася громада міста.

Також відбулася презентація виставки-реквієму «Герої Революції Гідності». Молодь сформувала живий ланцюг «Ми пам’ятаємо».

Під час проведення мітингу-реквієму «Герої не вмирають» очільник міської організації ВО «Свобода» Михайло ПОСІТКО повідомив, що депутатська свободівська фракція міської ради ініціюватиме підняття червоно-чорного прапора ОУН на адміністративній будівлі Кам’янець-Подільської міської ради в дати, пов’язані з подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв України. Правда, бути цьому чи ні, вирішуватимуть депутати міської ради.