П'ятница, 03 Травня 2024 р.
6 Квітня 2018

НЕ БІЛЯТЬ, АЛЕ ПРИБИРАЮТЬ

Весняні свята в нас завжди асоціюються з генеральним прибиранням і обов’язковою побілкою бордюрів та дерев. Але цьогоріч вапняного вимальовування міста не відбулося. Як повідомили в мерії, Кам’янець не проводитиме побілки через затратність і неефективність.

Не білять, але прибирають. Учора працівники виконкому міськради на чолі з міським головою Михайлом Сімашкевичем вийшли  на «суботник»НЕ БІЛЯТЬ, АЛЕ ПРИБИРАЮТЬ

Частково з цією думкою погоджуються і місцеві науковці. Правда, кажуть, що штамби дерев таки варто білити, ще й двічі на рік. Але стосується це лише плодових порід.

– Ви бачили десь у Європі побілені бордюри? Це нонсенс, – переконаний доцент кафедри садівництва, овочівництва і садово-паркового гос­подарства ПДАТУ Сергій ЧЕБАН. – У нас усі звикли перед Великоднем білити і дерева, бо так вони гарніші та шкідників вапном вдасться знищити. Це неправда. Зі шкідниками треба боротися фугніцидами. А штамби потрібно білити не для краси: навесні – щоб вони не перегрівалися в спеку (білий колір відбиває світло), і восени – аби запобігти потріскуванню кори взимку.