Понеділок, 06 Травня 2024 р.
13 Квітня 2018

ВІД АРМІЇ ЗА КОРДОНОМ НЕ СХОВАЄШСЯ

Призовна кампанія на строкову службу в розпалі. У військ­коматі на призовній дільниці робота аж кипить. Лікарська комісія оглядає молодих призовників і військовозобов’язаних, які вишикувалися у чергу.

– Після завершення медогляду і встановлення ступеня придатності рішенням комісії призовник призначається для подальшого проходження служби в певних видах Збройних сил України, – коментує військовий комісар підполковник Володимир ВОЗНИЙ. – Служитимуть новобранці 18 місяців, а ті, хто має вищу освіту, – 12. Весняний призов охопить близько сотні мешканців міста і 60 – району, віком від 20 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку. Службу проходитимуть у Збройних силах України, Державній прикордонній службі, Національній гвардії, Державній службі транспорту і зв’язку в таких містах, як Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Львів, Харків, Київ, Дніпро.

Володимир Миколайович наголосив, що навіть у разі, якщо призовник не отримав повістки, він зобов’язаний з’явитися до військкомату в 10-денний термін із моменту виходу Указу Президента про черговий призов.

– На жаль, молодь не розуміє, що виконання військового обов’язку – почесна справа кожного чоловіка, – продовжує підполковник. – Хлопці бояться служби, переховуються або тікають за кордон. Разом із поліцейськими розшукуємо ухилянтів.

Під час проведення осіннього призову-2017 маємо близько 200 чоловіків, які з невідомих причин ухилялися від виконання військового обов’язку. Матеріали по них передані в правоохоронні органи, їх притягнуть до кримінальної відповідальності. А тих, хто від армії планує втекти за кордон, попере­джаю, що в Україні створений єдиний державний реєстр військовозобов’язаних і призовників. Тож у втікачів будуть перешкоди під час перетину кордону.