Четвер, 02 Травня 2024 р.
20 Липня 2018

РУКА ДОПОМОГИ З НІМЕЧЧИНИ

18 липня в Кам’янець-Подільський обласний дитячий спеціалізований санаторій навідалися представники благодійного фонду «PAZU», який функціонує в Німеччині з 1999 року. Дітки з нетерпінням чекали їхнього приїзду й заздалегідь підготували веселі віршики та яскраву картину, яку намалювали власноруч.

РУКА ДОПОМОГИ З НІМЕЧЧИНИГолова фонду Андреас ХАММЕР і його дружина кам’янчанка Наталія – частенькі гості в протитуберкульозному санаторії. Приїжджають сюди ще з 2012 року і тішать обділених долею діток приємними подарунками.

– Такі візити започаткували люди, котрі стояли біля витоків створення нашої організації, – розповідає благодійник. – Майже 20 років тому вони були здивовані, як діти могли оздоровлюватися в таких жахливих умовах. На той час там не було навіть туалетів. Поступово організація допомагала облагороджувати заклад. Ми дуже раді, що маємо змогу підтримувати цю добру традицію.

За час співробітництва з благодійниками зроблено чимало: ремонт у спальні, коридорі та актовому залі, закупівля нових ліжок, постільної білизни, вдалося повністю обладнати всю сантехніку, перекрити дах і вирішити багато побутових проблем. Також вони розширили педагогічну діяльність для малечі, залучивши педагога з мистецтва, музики і психолога. В планах – облаштувати ігровий майданчик і створити велоклуб. Допомагає в реалізації цих добрих справ представник фонду в Кам’янці-Подільському Світлана КУСТЛИВА. А викладач коледжу культури і мистецтв Лариса ГОРНА разом зі студентами художньо оформили стіни веранди, розмалювавши їх казковими героями.

Крім німецького благодійного товариства, місцевий оздоровчий заклад отримує допомогу ще із Франції, США та від місцевих небайдужих.

Як зазначив головний лікар санаторію Станіслав ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, наразі тут оздоровлюються 33 дитини з усієї області.

Вікторія БОЯРШИНОВА.