Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
17 Серпня 2018

ІЗ НОВИМИ МАРШРУТАМИ ТА СТАРИМИ ПЕРЕВІЗНИКАМИ

Машин побільшає, додадуться нові маршрути – усе це можливо вже у листопаді цього року. Міська влада оголосила конкурс перевізників.

У містян з’явилася надія на те, що маршрутки будуть більш комфортними, нарешті почнуть поміщатися коліна між куцими пасажирськими кріслами, а окремі водії таки стануть чемнішими. Але, як виявилося, держава активно стала на захист перевізників, які вже працювали на маршрутах, презентувавши їм за це 30 балів на конкурс. Із таким бонусом водіям навіть новеньких автомобілів важко буде конкурувати зі старими маршрутками. Щоправда, у них є шанси перемогти на новому маршруті, або ж їх із радістю додадуть на вже існуючі.

Чим особливий цьогорічний конкурс, запитали у заступника міського голови Сергія БАБІЯ:

– У питанні пасажирських перевезень для нас є декілька принципових речей. Конкурс ми оголошуємо ще за рік до його проведення, тоді ж відбувається і громадське обговорення. Є державні вимоги, які міська рада не може обминути. Місто самостійно має визначити оптимальні маршрути та їхню кількість. Цьогоріч ми додаємо маршрут №8, який стартуватиме від 12 школи, їхатиме до молокозаводу, а далі об’їзною до хлібокомбінату і виїжджатиме до гуртового ринку. Тоді повертатиме на вулицю Князів Коріатовичів до Центрального ринку і так доїжджатиме до Північної, а звідти повертатиме на Огієнка до міської поліклініки. Планується, що на цьому маршруті працюватимуть 12 машин. Практично на всі марш­рути додаємо ще автомобілі (орієнтовно 34), а для «Сьомого» хочемо продовжити проїзд аж до Черняхівського, де плануємо відремонтувати дорогу. Вечірні маршрути залишаться без змін.

За словами Сергія Віталійовича, переможців-перевізників визначатимуть електрон­ною чергою за кількістю набраних балів. Наразі міська влада оголосила всеукраїнський тендер, аби визначити організацію, яка прийматиме документи від водіїв та опрацьовуватиме бали.