Субота, 27 Квітня 2024 р.
4 Січня 2019

СВИНЯ СПАТИ НЕ ДАВАЛА

Як варіант, у новорічну ніч на догоду господині року свинці можна було наїстися і вкластися спати, але не у нашому випадку, адже кам’янчани масово вийшли святкувати зустріч 2019 року до головної ялинки міста, яка змінила локацію і вдало прописалася в парку Героїв Євромайдану.

СВИНЯ СПАТИ НЕ ДАВАЛАТут і розмахнутися, і потанцювати було де. Розважали містян і гостей не лише місцеві артисти, а й відома співачка Міла Нітіч. Усі, кому не спалося, веселилися на новорічній дискотеці. Тут і хороводи були, правда, кривуваті, віншування пшеницею і навіть фаєр-шоу. А новорічне підігрівання алкоголем впливало на людей по-різному: хтось веселився, а хтось рвався стосунки з’ясовувати.

За інформацією міськвідділу поліції, не минула ніч і без крадіжок. У декількох кам’янчан поцупили мобільні телефони. Втім, як запевняють поліцейські, обійшлося  без серйозних ексцесів. За громадською безпекою слідкували не лише представники поліції, а й Нацгвардії в різних мікрорайонах міста. У посиленому режимі поліцейські нестимуть службу до закінчення новорічно-різдвяних свят.

Із розмахом, емоційно, але спокійно відгуляли Новий рік і в районі. Розважальні заходи відбувалися не тільки в новорічну ніч, а й напередодні в усіх селах та ОТГ району. Запальні концертні програми розважали селян і не давали думати про погане. За інформацією районного відділення поліції, суттєвих порушень громадського порядку не зафіксовано.

Правда, не обійшлося без надзвичайної події. Посвяткувати не вельми вдалося рятувальникам. 31 грудня, о 23.21, надійшло повідомлення про пожежу в с.Княжпіль. Вогонь приборкали пожежники ДПРЧ-5. 

Мабуть, табу на споживання символу нового року – свинки, а також захмарні ціни на харчі дещо втихомирили апетити кам’янчан. Як повідомили нам у «швидкій», цього року було менше скарг на переїдання, зате пили добряче, і п’ятьом таки довелося надавати допомогу через сильне алкогольне сп’яніння.

Загалом за добу з 31 на 1 січня медиків кам’янчани кликали 86 разів, а з 1 на 2 січня – 90. За дві доби через підступні віруси ГРВІ та грипу медиків викликали 38 разів. Довелося лікарям «швидкої» констатувати і смерть кам’янчанина. Близько 4 ранку 2 січня з 7 поверху випав чоловік, який зазнав травм, несумісних із життям.

Прикро те, що і цьогоріч, попри війну на сході України та чинну через це в Кам’янці заборону на запуск феєрверків, у нашому місті гуділо й «підривалося» так, що аж вікна дзеленчали і мало не вилітали. «Новий рік – без піротехніки!» – гасло, яке й досі не можуть усвідомити деякі з містян. Усе ж сподіваємося, що колись таки і до них дійде, а люди, які бачили війну, не зриватимуться на ноги через чиїсь безглузді забавки.