Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
11 Січня 2019

ЕЛЕКТРОННИЙ ЗАПИС НЕ ТІЛЬКИ ДО СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ

Відтепер уже й до вузького спеціаліста на прийом можна буде потрапити, записавшись в електронній черзі. Таку новину днями оприлюднила прес-служба міської поліклініки №1:

«Iз 14 січня у міській поліклініці №1 попередній запис до лікарів-невропатологів буде відбуватися в електронному варіанті за направленнями сімейних (дільничих) лікарів. Це дозволить упорядкувати потоки пацієнтів і позбутися черг. Протягом І кварталу поточного року до електронних черг будуть під’єднані офтальмологи, хірурги, травматологи та лікарі інших спеціальностей».

Як це виглядатиме на практиці та чи не залишаться без допомоги люди, котрі не мають відповідних електронних пристроїв, – ми попросили прокоментувати начальника міськуправління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА:

– Коли впроваджували таке нововведення на первинній ланці, теж виникало чимало запитань, але все впорядкувалося. Тепер кожен пацієнт має доступ до свого сімейного лікаря: чи то через Інтернет, чи по телефону. Сподіваємося, не буде проблем й із вузькими спеціалістами і жоден хворий не залишиться без уваги. Якщо людина не має можливості самостійно записатися, вона може зробити це за допомогою сімейного лікаря, котрий, власне, і повинен видати відповідне направлення. Саме такі кроки передбачає медична реформа, що торік стартувала в Україні.