Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2019

КІР НЕ ЗДАЄТЬСЯ

Ця небезпечна хвороба продовжує лютувати на Кам’янеччині. Якщо ще донедавна інфекція більше нападала на жителів міста, то з початку року від неї потерпають селяни.

– У січні в місті зареєстровано 91 хворого на кір (із них 43 – діти), а в районі аж 121 (64 дитини), – прокоментувала завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ. – Госпіталізовано 73 кам’янчан і 114 жителів району. Не мали щеплення 33 особи з міста та 42 – із району. В Кам’янці зафіксовано 8 сімейних осередків кору, а в районі – 11.

Невтішні дані маємо і за перший тиждень лютого: хвороба підкосила 21 кам’янчанина та 35 селян. Опрацьовані 23 осередки спалаху хвороби, з яких – 20 домашні, а 3 – це організовані колективи: садочок №20, на­ціональний університет імені Огієнка та станція швидкої допомоги (захворіла лікар, яка виїжджала на виклики). За тиждень вакциновано 101 дитину.

У районі через кір цього тижня навіть призупинили навчальний процес у Гу­менецькому НВК. Там інфекцію підхопили 9 школярів.

У районі опрацьовано 43 осередки поширення інфекції: 33 з яких – сімейні, а решта – організовані колективи. Крім Гуменецького НВК, три випадки хвороби зафіксовано у школі Мукші Китайгородської та по одному – у школах сіл Довжок і Оринин, медучилищі, коледжі ПДАТУ, індустріальному й  планово-економічному коледжах, ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти» і райлікарні, де хворобу підхопила медсестра інфекційного відділення. Проведено 25 щеплень діткам.

Керівники шкіл і садочків отримали пам’ятку щодо запобігання та розповсюдження кору в колективах.