П'ятница, 03 Травня 2024 р.
15 Лютого 2019

СТАНЕМО ДРУЖНІМИ?

Кам’янець готовий до реалізації плану дій у рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Про це заявили члени ініціативної групи, до складу якої входять представники різних структурних підрозділів міської ради в співпраці з молодіжними організаціями.

СТАНЕМО ДРУЖНІМИ?Озвучивши напрацьований план заходів, затверджений рішенням сесії міської ради 12 грудня 2018 р. на найближчі два роки, заступник міського голови Вадим САВЧУК зауважив: якщо місто виконає всі умови, поставлені ЮНІСЕФ, то отримає не просто статус громади, дружньої до дітей та молоді, але й фінансування від держави на відстоювання їхніх прав.

А саме – право бути почутим, право на безпеку, право на дитинство, право на визнання, повагу та справедливе ставлення, право на охорону здоров’я, освіту та соціальний захист – є стратегічними цілями ініціативи.

Наразі Кам’янець має статус громади-кандидата, адже зі ста міст України ввійшов до двадцятки тих, які першими реалізовуватимуть зазначену ініціативу. Ще 21 грудня було підпи­сано меморандум про наміри та взаємодію між пред­ставницт­вом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Ка­м’янець-Подільсь­кою міською радою.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» – це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей і молоді. З часу створення 1996 ро­ку до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на 5 континентах.

Цього тижня Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже розпочав роботу з реалізації ініціативи. Зокрема, приступили до розробки бліц-опитування щодо обізнаності ка­м’ян­чан про прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу та наставництво.

За матеріалами прес-служби міськради.