П'ятница, 03 Травня 2024 р.
15 Лютого 2019

НАДІЯ Є, ЯМИ ТАКОЖ

Схоже, наші сподівання побачити з весни, як кипить робота над ремонтом об’їзної на вул.Привокзальна, можуть виявитися марними.

Як неодноразово повідомлялося, ремонт об’їзної був запланований у декілька етапів. Перший із них – ремонт Північної торік благополучно завершився ще до снігу. Другий етап – ремонт Привокзальної загальмувався з декількох причин. Першу підніжку підклала не дуже досконала українська система тендерів. Спочатку тендер на ремонт Привокзальної виграла полтавська фірма, в якої і своїх потужностей не було. Через певні недоліки тендер скасували, а наступний виграла кам’янецька фірма «Будмонтажсервіс», яка робила Північну. Проте конкуренти не здалися і подали до суду. Цим спонукали державу підставити нам другу підніжку –  державні кошти перекинули на завершення робіт на «Тещиному язику».

Заступник міністра інфраструктури України Юрій ЛАВРЕНЮК наприкінці 2018-го в соцмережах прокоментував ситуацію так: «Кошти на будівництво частини об’їзної дороги (вул.Привокзальна) справді будуть спрямовані на завершення будівництва перевалу, т.зв. «Тещиного язика», в рамках однієї бюджетної програми, оскільки процедура тендера затягується, виконати роботи цього року буде неможливо, а дорогу на перевалі в цей час добудують до кінця».

Кам’янцю було обіцяно, що гроші на продовження ремонту об’їзної обов’язково повернуть наступного року. Проте днями міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ написав у «Фейсбуку» таке:

«Наша об’їзна дорога, за яку стільки років боремося, – це дорога державного значення, а отже, ремонтується коштом Держбюджету. Торік усе ніби складалося, але передбачене на неї фінансування передали на «Тещин язик». Обуренню не було меж. Тиждень тому на Асоціації міст України порушував це питання, зустрічався із представниками відповідних міністерств. І от ніби є радісна новина щодо ремонту вулиці Привокзальної. І в той же час не зовсім, бо вказаний термін до 2020 року. Але надія є…».