Неділя, 05 Травня 2024 р.
4 Лютого 2011

ВАШІ СТАВКИ, ПАНОВЕ!

31 січня під головуванням першого заступника голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ пройшло засідання комісії щодо орендних ставок на землю. У зв’язку зі змінами у Бюджетному та Податковому кодексах, ставки на оренду землі цього року збільшилися. На сьогоднішній день її середній розмір по області становить понад 300 грн. за гектар. 

На засідання комісії було запрошено підприємців, у яких розмір орендної ставки нижчий від середнього обласного показника. Найбільше таких підприємців мають староушицьку «прописку». За словами Ніни Францівни, основною причиною низьких ставок є те, що договори на оренду землі були укладені декілька років тому на досить тривалий термін і за низькою ціною.

– У цьому насамперед мають бути зацікавлені сільські голови, – зазначила Ніна ФАБІЯНСЬКА, – адже підвищення орендних ставок – це наповнення місцевих бюджетів, тому що з початку року кошти за оренду землі стовідсотково потрапляють до сільрад. А звідси буде можливість зробити ремонти, покращити інфраструктуру села, матеріальне становище закладів культури та освіти.