Субота, 04 Травня 2024 р.
12 Вересня 2014

ВІКНА У ЛІКАРНІ ЗАМІНЯТЬ, АТО ДОПОМОЖУТЬ

Понад 20 питань порядку денного, 46 депутатів у сесійному залі та надзвичайно жваве обговорення всіх важливих рішень – саме в такому форматі минула 27 сесія районної ради.

Депутати посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району» Роману НАГЛЮКУ, який загинув на сході, та виділили кошти на його вшанування.

А от обласний департамент фінансів виділив 86 700 грн. для проведення виборів у Колодіївській і Рудській сільських радах.

Про хід виконання Програми соціально-економічного розвитку Кам’янець-Подільського району доповіла начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА. Як вона зазначила, цього року наш район зайняв 14 місце із соціально-економічного розвитку серед 20 районів. Основні причини такої низької позиції – заборгованість із заробітної плати майже на мільйон гривень і недостатній товарообіг.

Яскраво обговорювали депутати виділення коштів на заміну вікон у Центральній районній лікарні. Так, Іван Романчук зазначив, що краще б ці гроші витратили на апарат УЗД, який нині несправний. У свою чергу Анатолій Пастух зауважив, що насамперед потрібно зробити все, аби взимку пацієнтам було комфортно. Рішення прийняли на користь вікон.

Окрім цього, депутати районної ради вирішили допомогти бійцям АТО, на що виділили 244 189 грн. Заступник начальника управління соціального захисту РДА Лариса КОРОБЧУК зазначила, що, допомагаючи воїнам АТО, варто індивідуально підходити до кожного і надавати таку суму, яка необхідна.

Щодо допомоги військовослужбовцям виступили й волонтери з ініціативної групи при райраді.

– Наразі не всі сільські ради підтримують військових, – сказав Валерій ШКУРЕНКОВ. – Голосків, Устя і Колодіївка допомагають найбільше, хоча з останнього села лише один чоловік перебуває на сході. За підтримки всіх сільрад можна зібрати сімсот  тисяч, а це немало. Від підприємців району надійшло майже сто сорок тисяч, а депутатів райради – лише тридцять вісім.

Дивують нас аграрії. Адже разом із начальником управління агропромислового розвитку РДА Ігорем ГАЄМ прийняли рішення, що кожен підприємець віддаватиме десять гривень з одного гектара на допомогу АТО. Нині ж зібрали лише двадцять дев’ять тисяч. Але ж ми маємо об’єднатися, щоб перемогти!

Тетяна ХОПТЯР.