Четвер, 02 Травня 2024 р.
10 Квітня 2015

МІЛІЦІЯ В РЕЖИМІ ЗУСТРІЧЕЙ І ЗНАЙОМСТВ

Новопризначені очільники міськ- та райвідділу міліції, яких було представлено минулого тижня, активно взялися до роботи. Вони встигли провести десятки зустрічей, познайомитися із громадою та журналістами і розкрити правопорушення.

ВІДКРИТІСТЬ ДО ГРОМАДИ ПРИНОСИТЬ ПЛОДИ

Новий очільник міськвідділу міліції Володимир КАЛАШНИК, який до призначення очолював Новокаховський міськвідділ міліції, 7 квітня під час зустрічі із журналістами пообіцяв повернути на патрулювання Старого міста кінну міліцію та міркує над тим, як встигнути за 24 години зробити все заплановане. А ще оголосив війну гральному бізнесу, корупції та наркотикам. Також повідав про реформи, які зачеплять правоохоронні органи, скорочення штату та відкрито заявив, що не боїться люстрації.

– Криміногенна обстановка в Кам’янці не є складною, проте руку варто тримати на пульсі, – зазначив т.в.о. начальника міськвідділу. – Тут біда із корупцією, гральним бізнесом і поширенням наркотиків.

Він зобов’язав підлеглих у рапортах вказати місця можливого розташування підпільних гральних закладів. Наразі відомо про 7 таких з різними схемами документування, розташованих у центрі міста. Якщо дільничі міліціонери приховають інформацію про нелегальний ігровий бізнес, можуть втратити роботу.

Під прискіпливе око керівника потраплять і працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків. Їх зобов’яжуть пройти атестацію.

– Я вже розпочав збирати конфіденційну інформацію щодо поширення, каналів збуту наркотиків, спілкувався і з людьми, які споживають отруйне зілля, та громадою міста, – каже Володимир Петрович. – Вони розповіли, який наркотик популярний, де виготовляється і як розповсюджується.

Пообіцяв міліціонер розшукати й паліїв автомобілів. На його думку, злочинці – молоді особи, які у такий спосіб позбуваються слідів. Нагадаємо, що за минулий рік і до сьогодні у місті згоріли близько двадцяти автомобілів, частина із них – через навмисний підпал.

Очільник міліції запевнив, що готовий вислухати громадян не лише у прийомні дні. Про його доступність свідчить і те, що в перший робочий день на сторінці у «Фейсбуці» він оприлюднив номери телефонів. І така відкритість дає результати. Завдяки пильності кам’янчан, які зателефонували у пізній час до начальника, вдалося впіймати крадія. З’ясувалося, що водій білої «Ниви» встиг злити з чужого автомобіля п’ять літрів бензину і може бути причетним до крадіжки GPS-навігатора.

ОБГОВОРИЛИ ПРАЦЮ В ТАНДЕМІ

Того ж дня т.в.о. начальника райвідділу міліції Василь БРОДЮК, який приїхав на Кам’янеччину із Чемеровецького райвідділу, зустрівся із активістами району. Захід відбувся в приміщенні актового залу райвідділу.

Василь Вікторович познайомився із громадою та зачепив найбільш болючі теми, як-от протидія браконьєрству, безпека дорожнього руху, дитяча злочинність тощо.