Неділя, 05 Травня 2024 р.
20 Травня 2016

У ГРОМАДІ МІНУС ТРИ ШКОЛИ

Під час сесії Китайгородської сільради об’єднаної територіальної громади, яка відбулася 17 травня, депутатському корпусу представили новообраних старост. За результатами виборів, які відбулися 15 травня, переможцями голосувань стали: Галина ГУТНІЦЬКА (сс.Дерев’яне, Привітне, Броварі, Гелетина), Ольга БЕЗЗУБЕНКО (Колодіївка), Галина ГОЙ (Демшин, Патринці), Оксана ГОВОРОВСЬКА (Калачківці, Субіч), Микола КОСТРИЦЬКИЙ (Рогізна).

Після привітань взялися і до проблемних питань. Активне обговорення викликало тимчасове призупинення роботи чотирьох шкіл: у Демшині, Вихватнівцях, Калачківцях і Китайгороді.

– Ми йдемо на вимушені кроки, адже на забезпечення роботи семи шкіл, які працюють на території об’єднаної громади, не вистачає понад півтора мільйона гривень, – зазначив голова громади Юрій БЕЗРОДНИЙ. – Сума чимала, враховуючи той факт, що у школах, над якими завис дамоклів меч, немає необхідної наповнюваності. До того ж, відповідно до змін, які наберуть чинності з 1 вересня 2016 року, заклади, де навчаються менше як 25 учнів, не будуть фінансуватися із Державного бюджету.

Після тривалих дискусій і обговорень депутати залишили працювати Китайгородську школу, а три інші навчальні заклади тимчасово таки припинять роботу. Якщо ж у селах з’являться діти шкільного віку, ЗОШ відновлять функціонування. А поки учні матимуть можливість добиратися до шкіл у Рогізні, Китайгороді, Колодіївці та Дерев’яному.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.