Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
19 Травня 2017

ХОТІЛИ, АЛЕ НЕ ЗМОГЛИ…

Неабияк захитався стілець під головою райради Борисом БЕЦОМ: чергова сесія 18 травня розпочалася із блокування трибуни і розмов про висловлення йому недовіри.

Василь Сукач, Борис Бец

– Районна рада перетворилася на цирк із закулісними іграми, – озвучив претензії невдоволених депутатів Іван ГРОМИК.

Підтримав опозиціонерів і голова РДА Василь СУКАЧ:

– Мова про недовіру очільнику райради ведеться не вперше, тому таки треба пройти тест на довіру.

У свою чергу Борис Борисович скористався депутатським правом і вніс на розгляд сесії питання про висловлення недовіри голові РДА, проте голосів пропозиція не набрала.

За результатами таємного голосування, із 32 присутніх депутатів лише 16 бажали відставки Беца, 15 були проти неї і один обранець утримався.

Після політичних перипетій депутати перейшли до робочих питань. Із депутатських запитів стало зрозуміло, що в районі, крім Беца, залишається ще чимало проблем: ремонт дороги на відрізку Слобідка-Кульчієвець-ка – Врублівці, старі вікна в Кульчієвецькій школі, аварійний міст у с.Кізя. Неабияка біда і з пасовищами, зокрема у Рихті та Соколі, де селяни-власники худоби останніми дізналися, що пасовища передали орендарям. Як їм повідомили, питання оренди вирішувалися в області.

– На яких підставах роздають наші землі? – кричали із залу обурені обранці. Обговоривши схожі методи захвату пасовищ у селах району, депутати запропонували запросити на наступну сесію голову обласного Держгеокадастру, який би пояснив, чому кам’янецькі землі роздаються без обов’язкового погодження із сільською радою.

Проте наступним своїм рішенням самі виділили у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку фізичній особі-підприємцю Ксенії ОБУХ.

Окрім районних депутатів та всіх запрошених, на сесію приїхали декілька делегацій із сіл району. Більшість громадських активістів з’явилися, щоб стати на захист своїх шкіл, у яких хотіли забрати по одному ступеню. Але депутати виключили із порядку денного реорганізацію Нефедівської, Крушанівської, Заліської, Підпилип’янської, Гораївської ЗОШ та Нагорянського НВК для детального вивчення та доопрацювання. Залишили на розгляд Збручанський НВК, але і для його реорганізації не вистачило голосів. Напевно, дуже добрими хотіли видатися обранці, бо не захотіли навіть оптимізувати ліжковий фонд Жванецької та Орининської лікарень.

Натомість в об’єднаних територіальних громадах району не надто зациклюються на піарі на малокомплектних школах. 17 травня відбулася чергова сесія Китайгородської ОТГ, під час якої тамтешні депутати призупинили діяльність Калачковецької та Вихватновецької шкіл.