Середа, 08 Травня 2024 р.
2 Лютого 2018

ЗВІТУВАЛИ ПРО МІЛЬЙОНИ

В останній день січня представники районної влади під час колегії РДА звернули увагу на чимало актуальних для селян питань, серед яких нарахування субсидій, модульні амбулаторії, сонячні батареї в Рихті, зарплата вчителям у Жванецькій ОТГ.

ЗВІТУВАЛИ ПРО МІЛЬЙОНИІз питання економічного розвитку в районі доповідала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА. Вона зосередилася на тому, що було зроблено в районі за минулий рік. Майже 13 млн.грн. додаткових коштів вдалося залучити із різних бюджетів. Це більша частина доходів району.

За рахунок співфінансування коштів Державного і місцевого бюджетів зроблено чимало. Найбільшу суму – понад 8 млн.грн. – потягнуло будівництво підвідного газопроводу Завалецького напрямку. Також за спільні кошти утеплено фасад Довжоцького НВК, зроблено ремонт ДНЗ «Калинка» в Оринині, перепало чимало і будинкам культури в Оринині, Грушці, Великій Слобідці.

За рахунок районних і сільських коштів проведено ремонт і закуплено котли для Довжоцького ДНЗ, зроблено ремонт кухні ДНЗ Старої Ушиці, відремонтовано спортивно-музичний зал у садочку в Кадиївцях тощо. 

Також під час колегії стало відомо, що в березні-квітні у Рихті буде запущено проект компанії «Еко-Фотуре», який передбачає встановлення сонячних батарей на 100 гектарах землі цієї громади.

Голова РДА Василь СУКАЧ також повідомив і про заявки району на 3 модульні амбулаторії, які поєднуватимуть кабінети і службове житло для медиків району. Будуватимуть їх за державні кошти. Орієнтовно розмістять їх у Шутнівцях (Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ), Голоскові (Гуменецька ОТГ) і Вихватнівцях (Китайгородська ОТГ). 

Обговорили на колегії і питання невиплати заробітної плати педагогам Жванецької ОТГ. Як виявилося, проблема тягнеться із верхів – у громаду не надійшла державна освітня субвенція. Проте столичні чиновники пообіцяли вирішити проблему вже на початку лютого.

Не надто втішні новини щодо нарахування субсидій повідомив начальник управління соцзахисту РДА Петро СЕРЕДА. За його інформацією, 2017 р. рівень надання субсидій населенню зменшився на 30%. Вплинули на це підвищення мінімальної зарплати, а також зменшення соцнорм на воду, газ та електроенергію.

Варто зазначити: охочим оформити субсидію треба врахувати, що в декларацію необхідно вносити навіть паспортні дані осіб, які досягли 14 років. Тому якомога швидше подбайте про паспорти для підлітків.