Середа, 08 Травня 2024 р.
23 Лютого 2018

БЕРЕЖІТЬСЯ ЧУМИ – ОБХОДЬТЕ СТИХІЙНІ РИНКИ!

Африканська чума свиней не на жарт розхазяйнувалася. У січні небезпечний вірус скосив свиней у двох селах Хотинського району, що за 20 км від Жванця.

А вже в лютому спалах на цю недугу офіційно зареєстровано в приватному секторі с.Почапинці Чемеровецького району. Смертельний вірус у тушках однієї мертвої тварини лабораторно підтвердили фахівці Державного науково-дослідного інституту. Відомо, що в приватному господарстві утримували ще три свині, яких довелося умертвити і спалити. 

– Африканську чуму свиней зареєстровано за 28 кілометрів від Кам’янець-Подільського району, – повідомив начальник Кам’янець-Подільського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Анатолій ЛАВСЬКИЙ. – Власне, перебуваємо в зоні нагляду. З метою недопущення занесення вірусу на Кам’янеччину здійснюється низка профілактичних заходів. Зокрема, ретельно контролюється перевезення живих тварин, посилений контроль за продуктами тваринного походження. Днями в управлінні зустрічалися із власниками свиногосподарств щодо питань біобезпеки. Крім цього, проводиться роз’яснювальна робота і серед населення нашого району, яке утримує свиней. У зв’язку із цим, звертаємося до жителів міста і району з проханням не купувати продуктів тваринного походження в несанкціонованних місцях продажу. Також просимо громадян не купувати живих тварин на стихійних ринках без відповідних супровідних ветеринарних документів.