Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2018

ХТО СТАРОСТА В СЕЛІ?

Його статус і обов’язки обговорювали вчора під час тренінгу «Роль старости в житті громади», який організував Хмельницький центр розвитку місцевого самоврядування.

ХТО СТАРОСТА В СЕЛІ? Для старост і виконуючих обов’язки старости сіл, що входять до трьох недавно створених ОТГ Кам’янеччини, – Староушицької, Слобідсько-Кульчієвецької й Жванецької, роз’яснили чимало актуальних питань. Зокрема, їхні головні права та обов’язки, юридична відповідальність, цивільно-правова, фінансова діяльність, інформаційна політика, проектний менеджмент і залучення ресурсів, особливості співпраці з органами влади та місцевого самоврядування тощо. 

– Ми зібрали старост і виконуючих обов’язки старости для кращої активізації їхньої діяльності. Адже це ті люди, від яких залежить благоустрій громади, – каже ініціатор тренінгу, директор Хмельницького центру розвитку місцевого самоврядування Сергій ЯЦКОВСЬКИЙ. – Хочеться, щоб вони зрозуміли просту істину: не потрібно сидіти і чекати, що скажуть зверху, а діяти самим. Велика кількість округів області краще розвинені, ніж інші, завдяки старостам, які відповідально ставляться до своєї роботи. Вони спілкуються з людьми, регулярно організовують громадські толоки, а головне – розуміють, що працюють для покращення свого ж життя. 

Також на зібранні присутнім презен­тували книгу «Настільна книга старости об’єднаної територіальної громади», яка стане хорошим посібником у роботі. Цікаво, що побудована вона у форматі «запитання-відповідь».

Вікторія БОЯРШИНОВА.