Середа, 01 Травня 2024 р.
17 Серпня 2018

ГАРМИДЕР У СІЛЬРАДІ

Минулий робочий тиждень у Жванецькій об’єднаній територіальній громаді закінчився не надто спокійно. Доки голова цієї ОТГ Тетяна КРИВОРУЧКО перебуває у відпустці, в ніч на 10 серпня невідомі проникли в приміщення Жванецької сільської ради.

ГАРМИДЕР У СІЛЬРАДІЗа інформацією районного відділення поліції, зловмисники тієї ночі нічого не вкрали. І наразі невідомо, хто міг би таке скоїти.

Тетяна Володимирівна не вперше стикається зі схожою ситуацією, адже у жовтні 2016 року, коли вона перебувала на посаді Рудського сільського голови, невідомі винесли із сільської ради техніку та документи. Збитків було завдано на суму понад 150 тисяч гривень. Ще тоді сільський голова казала, що розворушила осине гніздо, тому таким чином її хотіли налякати. Тепер виходить, що вона взялася за осині гнізда всієї громади.

Прес-служба Жванецької ОТГ на сайті громади одразу ж після інциденту виклала таке повідомлення:

«Вранці 10 серпня працівники, як зазвичай, прийшли на роботу, відімкнули парадні двері та завмерли шоковані страшним гармидером, що влаштували вандали. Зловмисники залізли до приміщення, зламавши механізм блокування вікна у кабінеті відділу фінансів і бухгалтерського обліку, пошкодили обладнання, використовуючи спецзасоби, відчинили сейфи з документами та ноутбуками, вигорнули весь їхній вміст. Важлива для діяльності ОТГ документація: бухгалтерські звіти, договори, відомості, рішення та інші ділові папери – опинилися на підлозі, наче сміття. Не знайшовши того, по що прийшли, здійснили проникнення в кабінет сільського голови, де обнишпорили кожен закуток, не гребуючи навіть особистими речами Тетяни Криворучко. Також спроба злому зафіксована в кабінеті загальноорганізаційного відділу, проте невдала. Горе-крадії, певно, були не надто укомплектовані, адже у хід пішли навіть кухонні ножі, які знаходилися у сільській раді. Але найбільш цікавим є той момент, що злочинці не викрали жодної цінної речі, крім однієї зв’язки ключів від приміщення Цвікловецької школи.

Одразу були викликані правоохоронні органи, проведені слідчі дії та на даний час проводиться розслідування.

Те, що проникнення переслідувало певну мету, є беззаперечним фактом для всіх причетних до діяльності сільської ради. Вже неодноразово на адресу сільського голови звучали погрози, залякування, вчинялися навіть дії містичного характеру.

Причиною цих ситуацій є одне – небажання рухатись уперед, прогресувати і розвиватися. Застарілі погляди, «кумівство», вирішення питань через хабарі, ігнорування передового досвіду є наріжним каменем проблем, що вразили наше повсякдення. Проте в той час, як таке явище успішно викорінене на рівні місцевого самоврядування нашої громади, то у структурах, що недавно перейшли у підпорядкування, зокрема освітніх, ще відбувається процес очищення та модернізації, який у деяких випадках зустрічає шалений супротив. На думку більшості людей, саме освіта має бути факелом прогресу і просвітництва, та, на жаль, у цьому випадку саме вона стала гальмом розвитку. Але в боротьбі за майбутнє нашої молоді не може бути напівмір чи компромісів.

Як підсумок, варто зазначити, що, незважаючи на жодні перепони, «поробки», акти вандалізму, погрози або будь-які спроби тиснути, наша громада все одно впевнено крокуватиме до успішного майбутнього, де будуть реалізовані найкращі соціальні та економічні практики майбутнього. Нас не зламати, бо ми працюємо за праве діло!».