Неділя, 28 Квітня 2024 р.
31 Серпня 2018

КАМ’ЯНЕЧЧИНОЮ ГУЛЯЮТЬ ШАХРАЇ?

Бандити, які називають себе контролерами, шахраї під виглядом волонтерів і незрозумілі «листи щастя» за підписом директора одного із підприємств-надавачів послуг, – такі неприємності недавно чатували на мешканців міста і району.

– У вихідні до мене на подвір’я зайшов чоловік, – розповідає жителька с.Довжок Ольга. – Він повідомив, що збирає гроші на лікування онкохворих земляків. При цьому показав список, у якому значилися прізвища наших сусідів та солідні суми, які вони пожертвували. Стільки ж дати я не змогла, тому дала менше. Через півгодини до мене прибігла сусідка, подякувала, що я дала 200 гривень на лікування онкохворих, бо їй така сума на благодійність, мовляв, не по кишені. Я стояла ошелешена, адже в списку, який бачила, навпроти прізвища цієї сусідки значилися 200 гривень. Тоді ми й зрозуміли, що селом ходять шахраї. Одразу почали дзвонити іншим сусідам і попереджати про ошуканців.

Незрозумілі візитери навідалися і до Дерев’яного та сусідніх сіл, наробивши переполоху.   

– Ходив нашими селами контролер із РЕМу, – йдеться у листі, адресованому нашій редакції. – Моїм батькам залишив записку про борг із погрозою вимкнути світло, якщо через 10 днів рахунок не буде оплачено. Але мої батьки справно сплачують за комунальні послуги і жодних боргів не мають. Така ж ситуація і в багатьох односельчан. Вони ці листи ігнорують, світло, звісно, нікому не відрізають. Але на записках контролерів є прізвище керівника МРЕМ. Було б добре його запитати, чому його служба займається залякуванням?

Утім у МРЕМ є власні думки з цього приводу. Як нам пояснили, споживачі можуть отримати попередження, в якому дані не будуть збігатися із тими, які фактично є на лічильнику. А причина в тому, що не всі споживачі вчасно, як того вимагає законодавство, подають у АТ «Хмельницькобленерго» поточні показники через віртуальний «Особистий кабінет», СМС-інформування чи кол-центр. Це потрібно робити для уникнення непорозумінь і задля правильного формування рахунку в термін з 1 по 4 число календарного місяця (незалежно від вихідних та святкових днів). У разі, якщо показники на отриманому рахунку та лічильнику не співпадають, споживачі повинні звернутися до МРЕМу, аби з’ясувати все на місці та виправити неточності.

А ось мешканці міста скаржаться на псевдоконтролерів. Чимало повідомлень із цього приводу є у соцмережах: 

«У жодному разі не впускайте до оселі «контролерів» від комунальних служб. По Кам’янцю ходять такі «контролери» і «ремонтники» та грабують. Особливо небезпечно, якщо людина залишається вдома сама. Навіть здорового мужика ці гастролери здатні вирубити на раз, тим більше, якщо людина сама впускає їх у дім, а там хоч ножем ріж».

«Учора пограбували під виглядом «контролерів» квартиру в районі НВК №3».

«На Грушевського пограбували одиноку пенсiонерку. Грабіжниця мала темний колір шкіри, схожа на ромку».

Поліція наразі від коментарів відхрещується.