Неділя, 05 Травня 2024 р.
28 Вересня 2018

ЯК ЗІГРІЮТЬ ДІТЕЙ РАЙОНУ?

Чи готовий район до роботи в осінньо-зимовий період? Про це говорили під час засідання колегії Кам’янець-Подільської РДА, яка відбулася 26 вересня.

На початку засідання голова райдержадміністрації Василь СУКАЧ привітав і нагородив подарунками чемпіонок світу з пауер­ліфтингу Анастасію АНТОНЮК, Тетяну ШЛОПКО та тренера районної ДЮСШ відділу освіти, заслуженого тренера України Вадима ВОРОНЕЦЬКОГО.

Про стан підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період доповів начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ Василь ГРИГОР’ЄВ.

За його інформацією, район до зими практично готовий. Усе, що потребувало ремонту і на що були гроші, – відремонтовано або на стадії завершення, встановлено понад 50 віконнох блоків у школах і садочках, підписано паспорти готовності навчальних закладів Кам’янеччини до опалювального періоду, а також акти перевірки димових і вентиляційних систем закладів району. Школи і садочки, які користуються пічним опаленням повністю забезпечені паливом.

– На території району працюватимуть 6 комунальних підприємств із надання житлово-комунальних послуг, – розповідає Василь Михайлович. – На їхньому обслуговуванні – 47 багатоквартирних будинків. Протягом літа було проведено роботи в каналізаційно-водопровідному господарстві за кошти місцевих бюджетів, а саме: заміну водопровідних труб у с.Оринин, поточний ремонт насосних агрегатів у Жванецькій ОТГ, здійснено роботи з будівництва водопровідної мережі в с.Панівці.

Також до кінця року при наявному фінансуванні планується провести реконструкцію водопровідної мережі у с.Жванець Жванецької ОТГ (фінансування з обласного бюджету – 1 млн.грн.; місцевого бюджету – 100 тис.грн.), будівництво водопровідної мережі в с.Оринин (з обласного бюджету – 1498,7 тис.грн.) і капремонт мережі водопостачання в смт Стара Ушиця Староушицької ОТГ із залученням коштів з Державного бюджету – 1,5 млн.грн., та співфінансування з місцевого бюджету – 50 тис.грн.

Щодо шкіл району, то в опалювальний сезон для діток працюватимуть 11 котелень, із них: 5 – на твердому паливі, 4 – газові, 2 – електричні. В семи школах – пічне опа­лення.

Наразі проводиться утеплення двох корпусів Довжоцького НВК, реконструкція даху та перекриття Чорнокозинецького НВК, проведено капітальний ремонт навчально-реабілітаційних кабінетів інклюзивно-ресурсного центру, який розташований на базі Довжоцького НВК. Здійснено поточний ремонт актового залу Кадиївської ЗОШ І-ІІІ ст.

Дошкільнят району грітимуть 12 котелень. Із них 5 – на твердому паливі, 3 – на газовому, 4 – на електричному, а три заклади все ще грітимуться грубками.