Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2018

ВОДОГІН ДОЧЕКАВСЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ

ВОДОГІН ДОЧЕКАВСЯ РЕКОНСТРУКЦІЇЖванецький водогін неодноразово ставав темою проблемних, а подекуди й скандальних статей «Подолянина». Селяни на сторінках нашого видання скаржилися, що місяцями сидять без води через постійні пориви старих труб.

У минулі роки здавалося, що допомогти їм практично неможливо, адже клаптикові ремонти трухлявих водних артерій села були наче припарки небіжчику, а де взяти грошей на новий водогін – навіть не уявлялося.

Проте й року не минуло, як керівництво вже об’єднаної Жванецької ОТГ не те що відкорегувало проектну документацію на реконструкцію системи водопостачання, а й навіть отримало висновки та експертизи, провело тендер, визначило переможця проведення робіт, який уже взявся до праці. Загалом роботи вартістю понад 4 млн.грн. проводитимуться у три етапи. Перший – пусковий, що розпочався днями, потягне на понад мільйон гривень. По його закінченню споживачів підключать до водогону, а не чекатимуть завершення інших двох етапів. Усі роботи проводяться за рахунок співфінансування обласної ради і бюджету Жванецької ОТГ (90% – кошти обласного, 10% – місцевого). Одночасно комунальники працюють і над встановленням лічильників. Адже досі жванчани користувалися водогоном безкоштовно. Зрозуміло, чому не знаходилося грошей на його ремонт.

– У Жванці на першому етапі буде замінено до 3 кілометрів водогону, – розповідає голова Жванецької ОТГ Тетяна КРИВОРУЧКО. – Першочергове наше завдання – забезпечити Жванецький ліцей безперебійним водопостачанням. Далі потягнемо труби вулицями. Виконує роботи БК «Поділля-трансбуд». Приємно, що до роботи також долучилися і депутати нашої громади, котрі  діляться досвідом та корисною інформацією, яка допоможе в процесі реконструкції.