Вівторок, 07 Травня 2024 р.
24 Вересня 2010

РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ КАМ’ЯНЦЯ: МІЖНАРОДНИЙ КОНТЕКСТ

Патріотично налаштованим кам’янчанам не байдуже, як виглядає їх місто на міжнародному рівні, які кроки у цьому напрямку здійснено за останній період, і які стратегічні цілі воно визначило на найближчі роки. То ж ми звернулися до заступника міського голови Олега ДЕМЧУКА, члена партії «ВО «Батьківщина» з проханням розставити найважливіші акценти.

Олега ДЕМЧУКАКЦЕНТ №1. Подальша робота над стратегією маркетингового плану міста. В цьому напрямку Кам’янець знаходиться в одному ряду з Києвом, Львовом, Одесою, Харковом.

АКЦЕНТ №2. Місто вперше подавало заявку до європейського фонду для реалізації проекту «Створення туристичного кластера на певних історичних територіях». 

2010 р. проект було відхилено, але перспектива поборотися за 3500000 євро залишається. Відбір може стати знаковим для нас європейським проектом, який охоплюватиме території України, Румунії та Молдови. 

АКЦЕНТ №3. Отримавши високу оцінку та позитивні відгуки за представлення міста на XVI Міжнародній туристичній виставці «UITT-2009», ми не спромоглися закріпити результату на наступних туристичних форумах 2010 р. Місту варто було б докласти зусиль, щоб знову продемонструвати свій туристичний потенціал. 

АКЦЕНТ №4. Кам’янець був представлений на міжнародному форумі у місті Кутна Гора. Представники 5 міст із Чехії, Словаччини, Угорщини, Польщі та України ділилися досвідом щодо збереження історичного середовища та використання пам’яток під туристично-рекреаційні потреби. 

АКЦЕНТ №5. У травні місто відвідали мери 2-х іспанських міст, які залишилися під враженням від нашої історичної спадщини та національного колориту. На їх запрошення відгукнулися хореографічні колективи «Горлиця» та «Абра». Завдяки цьому в Країні Басків дізналися про наше славне місто.  

АКЦЕНТ №6. Про участь Кам’янця на Всесвітній виставці «Експо-2010» говорилося у пресі чимало. Неабияке задоволення у глядачів викликала програма танцювального колективу «Апельсин». Древнє місто над Смотричем отримало величезний досвід від участі в економічній олімпіаді з представництвом 198 країн світу. 

АКЦЕНТ №7. На жаль, запланований на вересень ІІ Міжнародний студентський фестиваль «Друзья, прекрасен наш союз» у нашому місті так і не відбувся. Ініціативна група з числа викладачів К-ПНУ ім. І.Огієнка та виконкому докладала чимало зусиль, але російська сторона для проведення фестивалю вибрала іншу країну. 

АКЦЕНТ №8. За рейтингами вітчизняних туристичних компаній, цієї осені Кам’янець лідирує у списку міст вихідного дня. Стосовно ж міжнародного рейтингу, то наздогнати Львів буде складно. Ключовою залишається транспортна проблема.

АКЦЕНТ №9. На різного рівня зібраннях часто звучить інформація про те, що Кам’янець – молодіжне місто, аналогів якому в Україні немає. Тому плануємо заявити про це на європейському рівні через конкурсну програму «Молодіжна столиця Європи». Вона дасть можливість залучити серйозні інвестиції в молодіжну інфраструктуру та спрямувати великі потоки молодих людей із багатьох європейських країн. 

АКЦЕНТ №10. У жовтні 2010 р. у Львові проходитиме відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу туристичних фільмів «Дримба». Стратегічно важливою залишається участь у Tourism film festival (Фестивалі туристичних фільмів). Для досягнення мети у нас є режисерсько-постановочна група, яку очолює Дмитро ГЛУХЕНЬКИЙ. 

Акцент №11. Молода ГО «Подільська гільдія ремісників» за сприяння міськради заявила про себе не лише на всеукраїнському, а й на міжнародному рівні. Її представники брали участь у ярмарку в Каліші (Польща) та майстер-класах у Шанхаї (КНР). 

Отже, завдяки консолідованій роботі всіх зацікавлених, активній підтримці депутатів від партії «Батьківщина» наше місто здобуває міжнародне визнання, розвивається як культурний, туристичний та економічний центр Поділля.