Субота, 27 Квітня 2024 р.
28 Січня 2011

РАДА БУЛА І БУДЕ

У місті продовжується робота з формування громадської ради – дорадчо-консультативного органу при виконавчому комітеті міськради.  21 січня відбулося чергове засідання ініціативної групи (голова – Валентина СТЕЛЬМАХ). Член групи Надія ПІДСКОЦЬКА повідомила про розробку поетапних кроків з підготовки до установчих зборів. 

Нагадаємо, що до інститутів громадянського суспільства, які можуть брати участь у зборах, обирати та бути обраними до складу громадської ради, віднесено: громадські, релігійні, благодійні організації, професійні спілки та їх 

об’єднання, творчі спілки, асоціації, організації роботодавців, недержавні засоби масової інформації, інші непідприємницькі товариства та установи, легалізовані відповідно до законодавства України.

До речі, створення громадських рад для Кам’янця стало майже традицією. Зокрема, у книзі «Кам’янець-Подільський у роки революції 1917-1920 рр.» (автори – Олександр ЗАВАЛЬНЮК, Олександр КОМАРНІЦЬКИЙ) наводяться такі відомості: «В середині березня 1917 р. в місті почала діяти міська Рада громадських організацій, що об’єднала представників усіх соціальних станів, демократичних організацій, різних політичних партій. Загалом сюди увійшли 15 представників від українців, євреїв, поляків і росіян. Отримали місця у раді робітники, студенти, військові. 7 травня 1917 р. в Кам’янці-Подільському відбулися установчі збори Подільської губернської ради громадських організацій. Учасники зібрання проголосили її головним адміністративним і колегіальним органом губернії, визначили компетенцію виконкомів рад і комітетів громадських організацій (вони мали вирішувати всі питання місцевого життя, крім судових)».

Ті, хто хоче увійти до сучасної громадської ради та брати активну участь у житті міста, можуть подати заяву для участі в установчих зборах у електронному вигляді на офіційному сайті міської ради (www.kam-pod.gov.ua), а також надіслати за адресою: майдан Відродження, 1, к.110, або на факс 5-06-00.

Також змінено адресу, за якою приймається пакет документів для реєстрації представника громадських організацій чи інших інститутів громадянського суспільства для участі у зборах із формування громадської ради: майдан Відродження, 1, к.110, з 10.00 до 16.00. Телефон для довідок: 3-60-00.

Документи приймаються до 5 лютого. Установчі збори пройдуть 16 лютого у сесійній залі міськради. Початок – о 14.00. Реєстрація – 

з 13.00 до 13.45.

Ініціативна група.