Середа, 01 Травня 2024 р.
26 Серпня 2011

ДЕПУТАТІВ В ІНТЕРНЕТІ НЕ ПОБАЧИШ

Сесія міськради, що відбулася 18 серпня, розпочала роботу з розгляду комунальних питань. І майже одразу виникли суперечки щодо доцільності виділення коштів з міського бюджету на збільшення статутного капіталу КП «Міськтепловоденергія» в розмірі 825 тис.грн. для капітальних інвестицій. Ці кошти підприємство хоче спрямувати на придбання ще однієї когенераційної установки, яка вироблятиме з одного виду палива два види енергії – теплову та електричну. Після економічних обгрунтувань ефективності роботи устаткування, яке надали фахівці «МТВЕ», фракція БЮТ узяла невелику перерву для консультацій і, врешті, підтримала рішення, яке спочатку їм здавалося непродуманим.

За словами начальника міськфінуправління Олександри ШЕВЧУК, перевиконання бюджету міста за І півріччя ц.р. дало можливість його перерозподілити. Фінансовий ресурс був спрямований в основному на потреби житлово-комунального господарства, освіти, медицини та проведення загальноміських заходів.

Бурхливим вийшло голосування за проект рішення про внесення змін до регламенту міської ради, який передбачав запровадження прямої трансляції пленарного засідання сесії у мережі Інтернет і проведення голосування так, щоб була можливість з’ясувати справжнє волевиявлення кожного депутата через відображення на моніторі результатів голосування. Проект не набрав необхідної кількості голосів, тому в деяких депутатів виникло бажання побачити підсумки голосування пофракційно. На жаль, технічно працівники виконкому не впоралися з таким завданням. Збій системи «Віче» секретар міськради Василь СЕНЮК пояснив тим, що кваліфікований фахівець звільнився, а нинішні працівники тільки вчаться працювати із системою. Втім, за словами Василя Івановича, депутатам буде роздано роздрук із результатами голосування. 

Депутати підтримали ініціативу дирекції НІАЗ «Кам’янець» і Кам’янець-Подільського військово-історичного товариства шанувальників історії фортифікації щодо розвитку силами та коштами ентузіастів комплексу Руська брама.

За зверненням депутата облради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, було заслухано інформацію про участь Кам’янця-Подільського в проекті «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність». Директор департаменту гуманітарної політики міськради Альона КУЗЕМА зазначила, що було проведено аналіз конкурентоспроможності туристичної сфери Буковинсько-Подільського регіону, проте організатори порушили календарний план заходів. Наразі ситуація з’ясовується. 

Також сесія розглянула пропозиції міськуправління охорони здоров’я щодо варіантів подальшої реорганізації комунальної аптеки та виділила кошти для розробки документації на роботи з ліквідації наслідків обвалу Нової Західної башти (про ці дві проблеми «ПОДОЛЯНИН» детальніше писав у минулому числі газети).