Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2011

ХОТІЛИ ЯК КРАЩЕ, А…

Зробили як завжди: гірше або дуже погано. Постановою Верховної Ради народні обранці за­кріпили назавжди літній час – без переведення стрілок годинника на час зимовий. А це призведе до розбалансування життєвих ритмів людини з природою. При літньому часі люди приречені на постійну напругу, що викличе хронічні розлади здоров’я, спричинить неврози і постій­не невдоволення життям.

Тож депутатів, які позиціонують себе як народні обранці, не можна зарахувати до друзів цього народу. Над нами постійно знущаються. Прийняті за скороченою процедурою закони і постанови обслуговують, швидше, партійно-олігархічні інтереси, залишаючи для народу лозунги та обіцянки, а тепер ще й обмежують людей у часі. Якщо залишити літній час, то 12-та на годиннику і полудень за сонцем істотно відрізнятимуться. Українці зу­стрічатимуть полудень о 13.30, а цілу зиму вставатимуть задовго до того, як розвидниться.

Виходять одні парадокси. Також новий літній час – це нічний футбол. У листопаді, наприклад, матч Ліги чемпіонів у Донецьку розпочнеться о 22.45, а завершиться о 00.30 наступного дня. Як уболівальники зможуть висидіти півночі на 

морозі? 

А як материнське серце витримає страждання дітей, котрих удосвіта вириватимуть із теплих ліжечок, аби вони встигли в садочок чи школу? А що діти винні?

Тому обурюються всі: астрономи, лікарі, матері, політики, науковці… Всі  українці. То чому ж не спитали їх, чому автор законопроекту Олег НАДОША хоча б не зателефонував дружині, друзям і не спитав поради?!

А тепер ми «від’їжджаємо» від Європи на дві години, а це вплине на графіки перельотів, поїздок, поставок товарів до Європи. То як тепер бути з євроінтеграційними намірами України? 

І навіщо ми брешемо собі та Європі?

Дехто наводить той аргумент, що літній час економить колосальну кількість електроенергії. «Дуже сумнівна економія, – відповів сам автор закону пан НАДОША, – ніякої статистики про це в Україні немає».

З позиції здорового глузду, в Україні надходить зимовий час, на який ми сподівалися перейти 30 жовтня. З цього приводу вже зареєстровано законопроект народного депутата Сергія ТЕРЬОХІНА, і дай Боже, щоб так сталося, що ми прокидатимемося тоді, коли сонце сходить, і лягали – коли заходить. 

Тож захистимо свої права і дамо застереження керівництву Парламенту, аби воно не приймало до розгляду, вибачте, всякого мотлоху, який йому підсувають під руку!

З повагою до всіх людей, Анатолій ТКАЧ, депутат районної ради.