Субота, 18 Травня 2024 р.
24 Травня 2013

СПИСОК УКРАЇНСЬКИХ ПАРТІЙ ГОТУЄТЬСЯ ДО ПОПОВНЕННЯ

Олег ДЕМЧУК готується покинути «Батьківщину» заради нового політичного проекту. 20 травня ідею створення нової громадянської політичної сили презентували і в Хмельницькому.

«Сила людей» (таку робочу назву дали проекту) вже встигла об’єднати чимало відомих громадських діячів, політичних експертів, науковців та підприємців. Окрім депутата Хмельницької облради Олега Демчука, до обласного осередку політоб’єднання приєднались колишній мер Нетішина Ольга Омельчук і громадський діяч Руслан Рохов. У Хмельницькому презентація «Сили людей» зібрала близько 70 осіб, серед яких були і кам’янчани.

Організатори презентації підкреслили, що членами нової громадянської політичної сили не зможуть бути політики, які були депутатами ВР, членами Кабінету Міністрів, президентами України, головами ОДА, генеральними прокурорами та суддями Конституційного суду, починаючи з 2004 року. Адже, як вважають ініціатори об’єднання, ці люди вже мали шанс змінити країну, але не зробили цього.

Писати політичну програму нового проекту його автори закликають усіх, хто поділяє ідеологічні засади нового руху. Після завершення регіональних презентацій, сила планує розпочати процес створення регіональних і національного оргкомітетів. Останній підготує і проведе установчий з’їзд політичної сили в Києві.