Вівторок, 07 Травня 2024 р.
6 Грудня 2013

РАЙОННИМ ДЕПУТАТАМ НАМАГАЮТЬСЯ ЗАКРИТИ РОТА?

РАЙОННИМ ДЕПУТАТАМ НАМАГАЮТЬСЯ ЗАКРИТИ РОТА?Депутати районної ради вимагають скликання позачергової сесії.

Про це «ПОДОЛЯНИНУ» повідомив один із опозиціонерів, депутат райради Віктор ХУДНЯК, який прийшов до редакції із депутатською пропозицією до голови районної ради Івана РОМАНЧУКА і листом від фракції ВО «Батьківщина» в Кам’янець-Подільській районній раді такого змісту:

«У зв’язку з політичною ситуацією, що склалася в Україні, 2 грудня ініціативна група депутатів Кам’янець-Подільської районної ради звернулася до голови районної ради Івана РОМАНЧУКА з пропозицією щодо скликання сесії районної ради. На ній пропонується розглянути одне питання – «Про вимогу відставки (винесення недовіри) Кабінету Міністрів України та підтримку євроінтеграційного курсу розвитку РАЙОННИМ ДЕПУТАТАМ НАМАГАЮТЬСЯ ЗАКРИТИ РОТА?України». Пропозицію було підписано 29-ма депутатами (третина від загального складу). Втім одразу після її внесення в районну раду до депутатів, які підписалися під зверненням, почали дзвонити з вимогою відкликати ці підписи. Лунали залякування та погрози щодо звільнення із роботи, тиску на бізнес.

За отриманою від депутатів інформацією, тиск на них здійснюється особисто керівництвом районної державної адміністрації, що є грубим проявом зловживання службовим становищем, перевищенням власних повноважень і свідченням порушення присяги державного службовця.

Фракція ВО «Батьківщина» заявляє про неприпустимість і протиправність такого впливу посадовців РДА на депутатів районної ради, які представляють громаду нашого району. Відповідальність за такі дії є невідворотною як у правовому, так і в політичному аспектах.

Закликаємо колег, котрі поділяють стурбованість подіями щодо розгону мирного мітингу 30 листопада в місті Києві, а також тих, хто за повернення до європейського вектора розвитку країни, підтримати скликання сесії».

Прес-служба фракції ВО «Батьківщина» в Кам’янець-Подільській районній раді».




ВІД РЕДАКЦІЇ: по коментар з цього приводу ми звернулися до голови райради Івана Романчука,

який зазначив:

– В мене на столі лежать 7 заяв від депутатів з цього списку, які відкликають свої підписи. А щоб зініціювати проведення позачергової сесії, потрібні або ініціатива голови райради, або щоб зголосилася третина депутатів. На сьогодні необхідної кількості підписів

(29 чоловік) немає, а потреби в позачерговій сесії я поки що не бачу.