Вівторок, 30 Квітня 2024 р.

МІЖ ДІТЬМИ І ОСОБИСТИМ ОБРАЛА ДРУГЕ

Ювенальні поліцейські притягнуть до відповідальності матір, яка залишила дітей на тиждень без належного піклування.

На лінію «102» надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл на Кам’янеччині матір залишила двох малолітніх діток – десятимісячного хлопчика і дев’ятирічну дівчинку – на подругу та зникла в невідомому напрямку більш ніж на тиждень.
При цьому жодних коштів на харчування та забезпечення потреб дітей жінка подрузі не залишила. Коли ж в останньої закінчилися терпіння та їжа для малюків, вона звернулася до поліції, аби розшукати матір, оскільки та не виходила на зв’язок.
Ювенальні поліцейські швидко зна­йшли жінку. Вона, як виявилося, поїхала до Кам’янця-Подільського влаштовувати особисте життя в той час, коли діти сиділи з майже чужою людиною надголодь понад тиждень.
Коли працівники поліції прибули на міс­це події, туди ж приїхала на таксі й «стур­бована» мати. При цьому жінка під час спілкування з правоохоронцями не приховувала невдоволення тим, що вони порушили її плани на особисте життя.
Загалом у жінки четверо дітей. Щодо однієї дитини вона позбавлена батьківських прав. Ще один хлопчик гостює нині в біологічного батька.
Дії матері поліцейські кваліфікували як порушення, передбачене ч.1 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Покарання для неї обере суд.
Поліцейські взяли родину під жорст­кий контроль. У разі, якщо жінка й надалі безвідповідально ставитиметься до дітей, перед відповідними органами влади буде порушуватися питання про їх вилучення у встановленому законом порядку.

За інформацією Кам’янець-Подільського районного управління поліції.