П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

РОЗКРИЛИ ПОДВІЙНЕ ВБИВСТВО

Працівники поліції в підвалі приватного будинку на Кам’янеччині виявили тіла двох місцевих жителів, які вважалися зниклими безвісти, та затримали підозрюваного в їхньому вбивстві.
6 червня до Кам’янець-Подільсь­кого районного управління поліції звернулася жителька одного із сіл Кам’янеччини та повідомила, що ще 22 травня зник її 30-річний син.
Працівники поліції встановили, що напередодні чоловік відпочивав зі знайомою, про зникнення якої днями також заявили родичі, та своїм товаришем.
Згодом оперативники в полі за с.Жванець знайшли покинутий автомобіль, який належав зниклому. Опитавши людей з оточення чоловіка та жінки, правоохоронці отримали інформацію про ймовірну причетність до їх зникнення 30-річного, раніше судимого товариша, з яким вони відпочивали, коли їх востаннє бачили.
За місцем його проживання слідчі провели санкціонований обшук, під час якого в підвальному приміщен­ні виявили жіноче та чоловіче тіла з явними ознаками насильницької смерті.
Попередньо встановлено, що 22 трав­ня в с.Жванець усі троє разом розпивали алкоголь. Згодом на грунті ревнощів між чоловіками виникла бійка, під час якої господар будинку металевим розвідним ключем завдав опоненту смертельних тілесних ушкоджень. Жінка намагалася розборонити чоловіків, але зловмисник і її вдарив ключем по голові, від чого та померла на місці події.
Щоб приховати злочин, зловмисник сховав тіла в підвалі будинку, де мешкав, ретельно прибрав оселю і втік. На його пошуки був зорієнтований весь особовий склад поліції району. Під час спілкування з мешканцями в одному із сіл правоохоронці дізналися, що свідки бачили схожого чоловіка в сусідньому населеному пункті 9 червня. Місцевий поліцейський офіцер громади одразу ж здогадався, в кого міг перебувати зловмисник, і з напарником вирушили туди. Здогадки підтвердилися. У скоє­ному підозрюваний зізнався.
Слідчі затримали чоловіка, йому загрожує ув’язнення на строк від десяти до п’ятнадцяти років, або довічне позбавлення волі.

КОЛАБОРАНТКИ СПАЛИЛИСЯ САМІ

16 травня між сусідами однієї з кам’янецьких багатоповерхівок трапився конфлікт. Обидві його сторони звернулися до поліції із заявами про нанесення їм легких тілесних ушкоджень.
У ході розслідування оперативники отримали інформацію про те, що 74-річна жінка та її 49-річна донька вже декілька років публічно підтримують «русский мир». За словами свідків, жінки заперечують здійснення збройної агресії росії проти України, публічно закликають до підтримки дій і рішень держави-агресорки, до співпраці з окупаційною адмініст­рацією та збройними силами рф, висловлюються щодо невизнання державного суверенітету України.
За цим фактом вирішується питання про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.

ЗАГИНУВ МОТОЦИКЛІСТ

15 червня, близько 18.30, у с.Ка­м’янка, на вул.Шевченка, 25-річний водій мотоцикла «Suzuki» не впорався з керуванням і допустив з’їзд у кювет із подальшим падінням.
Від тілесних ушкоджень водій помер у лікарні. 35-річний пасажир мотоцикла наразі перебуває в реанімації.

ЗНАЙШЛИ ЗБРОЮ В ЮНАКА

8 червня у Чемерівцях, біля місцевого парку, під час поверхневої перевірки в 17-річного жителя Кам’янця-Подільського поліцейські виявили два предмети, схожі на пневматичний і стартовий пістолети, які мають ознаки переробки, а також 6 набоїв. Усі вказані предмети правоохоронці вилучили і направили на експертизу.
За попередньою інформацією, хлопець приїхав у Чемерівці до бабусі та зустрівся з товаришами. Під час відпочинку юнаки шуміли, чим привернули увагу поліцейських.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Хлопцю загрожує покарання на строк до 7 років.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.