Вівторок, 07 Травня 2024 р.

КРИМІНАЛ

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І КОШТИ

Мешканці Кам’янеччини не перестають потрапляти в пастки шахраїв.

Так, 34-річній кам’янчанці шахрай написав у месенджері від імені родички, сторінку якої попередньо зламав. На прохання зловмисника, нічого не підозрюючи, жінка перерахувала аферисту понад 15 тис. грн. Згодом зателефонувала родичці, аби запитати, чи надійшли кошти, але та повідомила, що сторінку зламано, й жодної позики вона насправді не просила. Після цього потерпіла од­разу звернулася до поліції.
38-річний кам’янчанин на сайті оголошень знайшов публікацію про продаж принтера. Чоловік зателефонував продавцю, і той повідомив, що надішле товар лише після повного розрахунку. Потерпілий не хотів втрачати можливість придбати принтер, тож надіслав на рахунок шахрая 4 тис. грн. Отримавши гроші, аферист на зв’язок більше не виходив.

76-річна мешканка Дунаївців втратила майже 5 тис. грн, довірившись псевдо­банкіру. Шахрай, назвавшись по телефону працівником служби безпеки банку, запропонував захистити рахунок від несанкціонованого зняття коштів. Для цього нібито необхідно вказати номер та циф­ри на звороті картки, а також смс-код. Жінка повірила й виконала всі умови. Як тільки потерпіла повідомила персональні дані, шахрай зняв гроші з її банківського рахунку.

72-річна жителька Староушицької тергромади на одному із сайтів переглядала стрічку новин. Її зацікавило оголошення про надання фінансової допомоги пенсіонерам. Жінка перейшла за посиланням, де для зарахування коштів необхідно було вказати номер, код і цифри на звороті банківської картки, а також смс-код від банку. Потерпіла виконала умови та очікувала поповнення картки. Натомість жінка помітила, що з рахунку було знято понад 10 тис. грн її власних коштів.

Правоохоронці встановлюють обставини подій, а також закликають громадян бути обережними. Купуючи товар, обирайте післяплату, а в разі прохання знайомих чи родичів про грошову допомогу, краще зателефонуйте їм та уточніть, чи справді в них є така потреба. Будьте обачними, зважуйте свої рішення в незрозумілих ситуаціях. Бережіть себе та свої кошти.

ЗЛОДІЇ ДАЛЕКО НЕ ВТЕКЛИ

У Чемерівцях поліцейські оперативно встановили причетних до крадіжки з місцевого підприємства. До поліції надійшло повідомлення від працівника телекомунікаційної компанії, що з території філії, яка розташована в смт Чемерівці, невідомі викрали два акумулятори та зарядний пристрій, завдавши збитків на суму понад 20 тис. грн. Уже за декілька годин після отримання заяви правоохоронці встановили причетних до вчинення злочину. Виявилося, що напередодні, близько 23.00, двоє 19-річних місцевих жителів проникли на територію дільниці, пошкодили замки вхідних дверей і викрали майно, яке належить підприємству.

У СУДІ КУЛАКАМИ НЕ ПОМАХАЄШ

У Кам’янці слідчі оголосили підозру у вчиненні хуліганських дій 56-річному чоловікові. 6 грудня, близько 23.00, перебуваючи в одному з магазинів міста, зловмисник нецензурно лаявся, розкидав товар і з ку­лаками кидався на продавчинь. За фактом вчинення хуліганських дій правоохоронці відкрили кримінальне провадження і вже оголосили чоловікові підозру. Поліцейські припинили протиправні дії хулігана. Останній перебував у стані алкогольного сп’яніння. Як з’ясувалося, спочатку жінки намагалися самотужки заспокоїти хулігана. Та він почав кидатися з кулаками, а одній із них завдав удару в обличчя. На допомогу прийшов випадковий перехожий. Він трохи вгамував зловмисника, але через деякий час той знову почав трощити товар та обладнання магазину. До того ж встиг завдати декілька ударів в обличчя й іншій продавчині.

КУДИ ЙШОВ ІЗ ГРАНАТОЮ?

6 січня у ході патрулювання Гуківської тергромади її поліцейський офіцер Євген Пліш зупинив чоловіка, який підозріло себе поводив. Під час поверхневого огляду в 32-річного громадянина було виявлено предмет, зовні схожий на бойову гранату. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила та направила предмет на експертизу.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.