Неділя, 28 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

КОХАННЯ… ЗА 200 ТИСЯЧ

Упродовж минулих вихідних зловмисники, використовуючи різні шахрайські схеми, ошукали громадян на понад 300 тис. грн.

45-річна кам’янчанка познайомилася в соц­мережі з іноземцем, з яким вела листування декілька тижнів. Одного разу він попросив грошової допомоги, нібито на лікування доньки. Заявниця перерахувала гроші. Однак зловмисник почав вигадувати різні причини, щоб виманити з жінки більше грошей. Коли сума «допомоги» сягнула понад 200 тис. грн, потерпіла почала підозрювати, що він її хоче ошукати, тож звернулася до поліції.

29-річну кам’янчанку шахраї ошукали, написавши від імені подруги про грошову позику. Жінка перерахувала на вказаний зловмисником рахунок 5 тис. грн. Пізніше потерпіла ді­зналася від подруги, що її акаунт зламали шах­раї, насправді позики вона не просила.

Ще дві кам’янчанки потрапили в тенета псевдобанкірів. Так, до 46-річної заявниці шахрай зателефонував, представившись працівником служби безпеки банку, і повідомив, що рахунок жінки під загрозою несанкціонованого зняття коштів. Для того, аби захистити гроші, необхідно назвати номер, код і цифри на звороті картки. Потерпіла повідомила шахраю дані, після чого з її рахунку зникло 62 тис. грн. За такою ж схемою аферисти ошукали і 40-річну кам’янчанку, яка втратила 16 тис. грн.

Під приводом надання фінансової допомоги шахраї ошукали 34-річну мешканку Дунаєвеччини. У соцмережах потерпіла побачила оголошення, в якому йшлося про нарахування коштів за реєстрацію. Заявниця перейшла за посиланням і вказала банківські дані. Одразу ж з її рахунку зловмисники зняли 17 тис.грн. Жертвою аналогічної схеми стала і 29-річна мешканка Гуменецької громади, яка втратила понад 6 тис. грн.

Також у місті оголосили підозру 22-річному шахраю, який оформив кредити на знайомого. До поліції звернувся 21-річний місцевий житель і повідомив, що на його ім’я незакон­но оформлено два кредити на загальну суму 10 500 грн. У злочині він підозрює знайо­мого. Правоохоронці встановили, що підозрюваний, перебуваючи в Києві, зателефонував до потерпілого та запропонував дистанційний підробіток. Для цього заявник нібито повинен був відкрити декілька банківських карток, на які йому надходитимуть виплати. Товариш запевняв, що ще потрібна копія паспорта та пароль від інтернет-банкінгу. Як тільки потерпілий надав усю інформацію зловмиснику, той швидко оформив два кредити від його імені через онлайн-додаток. Отримані кошти підозрюваний витратив на власний розсуд.

ПРИГРІЛА НА СВОЮ ГОЛОВУ

До поліції звернулася місцева жителька та повідомила, що її обікрали. Потерпіла разом із матір’ю пішли в гості. У цей час у квартирі заявниці залишився співмешканець. Чоловік поцупив її ювелірні прикраси вартістю майже 50 тис. грн, а також ключі від квартири її матері. Після цього одразу вирушив до житла другої потерпілої. Звідти викрав 20 тис. грн готівкою.
Оперативники Кам’янець-Подільського райуправління поліції швидко вирахували та затримали злодія, він переховувався у знайомих.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.