Понеділок, 06 Травня 2024 р.
4 Листопада 2011

ДО НАРЕЧЕНИХ СУКНІ НЕ ДОЇХАЛИ

Декілька днів тому кам’янецькі податківці викрили діяльнісь одного ка­м’я­нецького приватного підприємця, який упродовж трьох років шив і незаконно експортував залізницею до Російської Федерації весільні сукні через провідників вагонів. Розрахунки між виробником і замовниками проводилися в обхід державної кишені за допомогою систем грошових переказів. 

Коментує подію начальник штабу відділу податкової міліції Кам’янець-По­діль­ської ОДПІ майор податкової міліції Вік­тор ДОЛОТЮК:

– Під час проведення оперативно-розшукових заходів спільно з працівниками митного поста Конотоп Сумської митниці, при перевірці потя­га сполу­ченням Хмель­ниць­кий  – Мос­ква на кордоні з Російською Федерацією, було виявлено та вилучено весільні сукні, що належать ТОВ «N», орієнтовною вартістю 160 тисяч гривень, які намагалися перевезти через кордон без митного оформлення, – говорить Віктор Іванович. – Наші слідчі порушили кримінальну справу щодо директора ТОВ «N» за фактом умисного приховування валютної виручки в особливо великих розмірах (ч.З ст.207 Кримінального кодексу України).

У ході документування протиправної діяльності встановлено, що директор товариства впродовж 2008-2011 років реалізовував продукцію власного виробництва, а саме весільні сукні, без укладання зовнішньоекономічних контрактів із суб’єктами господарської діяльності ближнього зарубіжжя (Російська Федерація) за готівку в іноземній валюті (долари США), яку в подальшому не декларував та не зараховував на банківські валютні рахунки на митній території України. Всього за вказаний період директором ТОВ «N» умисно приховано виручку в іноземній валюті на загальну суму понад 600 тисяч доларів США (що в еквіваленті за курсом НБУ становить близько 5 мільйонів гривень), яку не відображено у господарській діяльності підприємства.

Під час обшуку помешкання директора та виробничих приміщень було вилучено «чорну» бухгалтерію, комп’ютерну техніку, готівку в іноземній валюті.