Четвер, 02 Травня 2024 р.
20 Квітня 2012

ТЕРПЕЦЬ У МАТЕРІ НЕ ЗАЛІЗНИЙ

Не думала – не гадала 71-річна жителька с.Слобідка-Рихтівська, що у Страсний тиждень їй доведеться взяти на душу найважчий гріх – вбивство. День 12 квітня закарбувався в пам’я­ті старенької назавжди. 

Як розповів старший слідчий слідчого відділення Кам’янець-Подільського РВ УМВСУ Руслан СОЛУК, ще зранку син із сокирою в руці ходив за матір’ю і розповідав, як вбиватиме її. Згодом до нього прийшли товариші, а коли після гучного бенкету друзі-п’яниці розбрелися по домівках, чоловік, не маючи сил дійти до хати, заснув у літній кухні.   

Трагедія сталася близько 17-ї години. Пенсіонерка, яка не раз плакала від знущань і катувань сина, умисно завдала йому удару сокирою по голові, від чого 46-річний чоловік помер на місці.

Односельчани жаліють жінку, адже син не один рік знущався над рідною матір’ю, відбирав у неї гроші, лаявся, а часом і піднімав на неї руку. Міцним слівцем та стусанами покійний висловлював свою «любов» і до рідних синів та дружини, які врешті-решт від нього втекли. 

Неодноразово чоловіка притягували до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї, складали адмінпротоколи за розпиття спиртних напоїв та появу в громадських місцях у нетверезому стані. Але максимальними покараннями для нього були штрафи, які, швидше за все, оплачувала старенька, і роз’яснювально-профілактична робота дільничого інспектора.

Поки що жінка перебуває в ізоляторі тимчасового утримання в шоковому стані. В скоєному вона зізналася, весь час плаче і кається, що підняла руку на кровиночку. Міру покарання їй визначить суд. Але, яким би не був мотив скоєного, закон один для всіх, тож, згідно зі ст.115 Кримінального кодексу України «Навмисне вбивство», пенсіонерці за­грожує до 15 років позбавлення волі.